Ваксините са най-надеждният и сигурен начин за превенция. С напредването

...
Ваксините са най-надеждният и сигурен начин за превенция. С напредването
Коментари Харесай

Защо е важно да се ваксинираме през целия живот?


Ваксините са най-надеждният и сигурен метод за предварителна защита. С напредването на медицината и създаването на от ден на ден нови ваксини против разнообразни вируси, пораства и информираността в обществото, както и здравната просвета на хората по целия свят. Все още обаче се следят подозрения и липса на информираност при част от популацията, което от своя страна резултира в неподходящи за публичното здраве феномени като антиваксърското придвижване да вземем за пример. По тази причина е значимо да си отговорим на въпросите „ Защо са значими имунизациите? “ и „ Необходимо ли е да се имунизираме през целия живот? “.

Милиони европейци, страдащи от едно или повече хронични болести, се намират в доста нараснал риск от развиване на тежки положения и затруднения, породени от ваксино-предотвратими болести, каквито са грипът, пневмококовите болести, Ковид-19 и други. Въпреки това рутинните наложителни и целесъобразни имунизации остават ниски, в това число измежду пациентите, страдащи от хронични болести. Същевременно по-малко от 0,5% от европейските здравни бюджети са разпределени за имунизация. Така да вземем за пример покритието при пневмококовата имунизация варира сред 20% и 30% в Европа.

Един от най-хубавите способи за справяне с отрицателната наклонност е използването на метода към имунизация през целия живот . Това значи, че имунизацията е планувана за избрана фаза от живота на пациента и го препазва от евентуални опасности в съответната възраст.

Ползите от имунизацията през целия живот са многочислени. Някои от тях са приносът към самостоятелното и публично здраве , както и за „ здравословното “ остаряване ; редуцирането на здравните разноски ; подпомагането на продуктивността на работещото население ; обезпечаването на повсеместен достъп до първична помощ и намаляването на разпространяването на антимикробна устойчивост.

Припознаването на този ваксинален метод от допустимо най-вече страни, би спомогнало за доста по-добро справяне със здравните рецесии, епидемиите и нелечимите болести по света.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР