Ваксинираните и преболедувалите коронавируса пътници ще могат да влизат в

...
Ваксинираните и преболедувалите коронавируса пътници ще могат да влизат в
Коментари Харесай

Нови Covid мерки за пристигащите в Кипър

Ваксинираните и преболедувалите ковид пасажери ще могат да влизат в Кипър без да извършват въведените условия за пътешестване съгласно епидемиологичната категоризация на страната им. Това планува новият народен проект за полетите и работата на летищата, който бе утвърден през днешния ден от държавното управление и влиза в действие от 1 март.

Пристигащите в Кипър на възраст над 18 години би трябвало да са с сложена бустерна доза, в случай че са минали 9 месеца от втората им доза, с цел да имат годен документ за имунизация за задачите на пътуването, плануват новите правила.

Ако нямат третата ваксина, те попаднат в категорията на неимунизираните за условията за влизане в страната.

Ако този интервал не е изминал, получилите две дози от имунизацията ще могат да пътуват до острова без тест или потребност да се самоизолират.

Кипър приема документ за имунизация, удостоверяващ използването на една от 10 утвърдени ваксини, в това число от Русия и Китай.

Пътниците, които не са били имунизирани и не имат годен документ за имунизация или преболедуване, могат да влязат в Кипър единствено, в случай че извършват условията на съответната категория на страната им. Те включват задължението за тест преди полета и след кацане на острова, карантина или особено позволение.

От 1 март се трансформира и категоризацията на страните въз основа на техния епидемиологичен риск, реши още държавното управление. Новият проект включва три групи страни - зелена, алена и сива, като отпадат досегашните оранжева и тъмночервена.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР