Ваксиниране срещу новия не се препоръчва на хора, в чиито

...
Ваксиниране срещу новия не се препоръчва на хора, в чиито
Коментари Харесай

Експерти: Не се ваксинирайте, ако имате антитела срещу COVID-19

Ваксиниране против новия не се предлага на хора, в чиито организми има антитела IgG против него. Това заяви ТАСС, като се базира на проф.Олга Калинина от катедрата по лабораторна медицина и генетика на Националния медицински проучвателен център " В.А.Алмазов ".
" Сега у нас е създадена ваксина срещу SARS-CoV-2 и в случай че човек има IgG съответно против този вирус, то имунизацията против Ковид-19 не се предлага, този човек към този момент има защитни антитела ", сподели проф. Калинина на интернационалния конгрес " Дни на вирусологията 2020 ". Антителата против ковид клас G се появяват, когато човек е преодолял зараза от подобен вирус и те остават много дълго след нея, написа.
 Владимир Путин обмисля да се имунизира със Спутник V Владимир Путин обмисля да се имунизира със Спутник V
Руският президент Владимир Путин има намерение да се имунизира с новата съветска ваксина против ковид. Това съобщи представителят му Дмитри...
Прието е да се счита, че съществуването им е знак за прекарано заболяване и основан имунитет. Завеждащият Лабораторията по молекулярна вирусология на съветския теоретичен институт по грипа " А.А.Смородинцев " Андрей Комисаров означи, че не всички имуноглобулини G са обезвреждащи. " Доколкото разбирам, не всички ваксини са ориентирани към основаване на отговор с антитела. Има ваксини, при които задачите на разработващите ги е основаване на резистентен Т-клетъчен отговор на коронавирусната зараза ", сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР