Ваксинацията срещу коронавирус в България ще започне на 27 декември

...
Ваксинацията срещу коронавирус в България ще започне на 27 декември
Коментари Харесай

Ваксинацията започва на 27 декември в София, Пловдив и Бургас

Ваксинацията против ковид в България ще стартира на 27 декември в София, Пловдив и Бургас, а в случай че всичко върви добре, до лятото може да кажем завършек на пандемията и да се върнем към естествения си живот. Това сподели държавният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред Българска национална телевизия в неделя.

На 24 декември потеглят всички камиони с ваксини от Белгия до всички европейски страни. Вероятно на 25-и вечерта или на 26-и сутринта ние ще имаме подготвеност да посрещнем този камион в София, уточни той

" Ще стартираме на 27 декември в София, Пловдив и Бургас. Ще обхванем към 5000 здравни служащи. Ще дойдат 10 000 дози, само че ние ще обхванем 5000, тъй като желаеме да сме сигурни, че втората доза е непокътната за тях ", уточни Кунчев.

" Още първата седмица на януари следва да получим 52 000 дози, плюс 5000 малко по-късно, това е януарската ни квота. За февруари броя е близо 90 000, а от март нататък до 150, 200 и 300 000 дози. Ваксините са доста сложен артикул, а контролът върху тяхното произвеждане е драконовски. Ако има и най-малки отклонения, е допустимо обособени партиди да бъдат спрени или да закъснеят ", посочи той.

" Ако почне имунизацията добре, вярвайте ми, в средата на годината ще имаме самочувствието да кажем завършек на Коронавирус, завършек на рестриктивните мерки и да се върнем към естественият живот ", счита основният държавен здравен контрольор, само че посочи, че хората също по този начин би трябвало да съблюдават рестриктивните мерки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР