Ваксинационен паспорт за получилите ваксина срещу коронавирус и за преболедувалите

...
Ваксинационен паспорт за получилите ваксина срещу коронавирус и за преболедувалите
Коментари Харесай

Искаш старото нормално? Дай сертификат за коронавирус!

Ваксинационен паспорт за получилите ваксина против ковид и за преболедувалите COVID-19 като изискване да работят, да се забавляват, изобщо – да живеят обикновено. Тази тематика си остава една от главните за пандемията, въпреки и още да не е гореща просто тъй като никой не знае какъв брой дълъг е имунитетът против COVID-19.
Но даже в България публични лица отвреме-навреме почват да приказват по тематиката. Последен към този момент беше националният здравен контрольор, че това ще се разисква. От здравна позиция било целесъобразно, единствено че от морална май не било.
И защото моралът е разтегливо разбиране – даже в академичната изразителност, в случай че не вярвате прочетете някой и различен учебник по нравственос, по съществени на правото (моралът е съвкупността от публични възгледи за положително и зло, съвест и чест, похвално и срамно, дълг и правдивост, само че всички тези възгледи се трансформират с времето, въпреки и относително бавно), то бъдеще с подобен вид " чипиране никак " не е изключено. Трябва ли обаче да е по този начин?
Категоричният ми персонален отговор е не! Защото в случай че за COVID-19 ще е по този начин, би трябвало да е по този начин и за доста други неща и то освен здравни. Защо да вземем за пример да няма ограничаване политик, който не си е извършил предизборните обещания, повече в никакъв случай да не взе участие в ръководството? Защо не партия, която не си е изпълнила предизборната стратегия, да се разформирова и в никакъв случай към този момент да не припарва до власт? Неизпълнението на такива неща директно се отразява на качеството на живот на гласоподавателите – тъкмо както коронавирусът се отразява на здравето им! Хайде тогава да треснем по един политически паспорт и да си решим проблемите.
Дори и в здравен аспект – за какво да вземем за пример употребяващите канцерогенни субстанции в своя бизнес компании (то е все без да желаят, обаче и вирусната корона я нахлупваме без да искаме) да не бъдат спирани и активността им прекъсната? Разбира се, с паспорт – този и този бяха създали компания, която трови хората с едикакво си – черен щемпел в паспорта и довиждане. Ма не било незаконно, не било с предумисъл – сори, навън.
Също значимо – който наруши правилника на пътя, да не може да кара. За каквото и да е нарушаване – ха е завил на място, където не е разрешено, край. Черен щемпел в паспорта! Ами в случай че в супата в ресторанта има косъм – незабавно да го затворят и повече в никакъв случай да не отваря! А в случай че вземеш да стъпиш с мръсни обувки на тротоара - черен щемпел, край, повече не можеш да вървиш по паважа! Нарушител подобен, знаеш ли с мръсните обувки какъв брой бактерии и вируси разнасяш? А по какъв начин тогава да се придвижваш - ми спри си у дома бе, пеш няма да вървиш! Национална сигурност - обичаните ми думички, зад които се крият безчет закононарушения.
Има една остаряла като света приказка, че пътят към Ада е застлан с положителни планове. Тя с цялостна мощ се отнася до изискването да работиш, да се забавляваш, изобщо да живееш естествен живот. Сертификат за естествен живот, паспорт за естествен живот – тук към този момент приказваме за това към какъв живот въобще сме се запътили! COVID-19 е сериозен проблем, обаче в случай че поради него ще зачеркнем епохи напредък на мисълта и духовността... Изборът да се ваксинираш не може да бъде приравнен на избор за естествен живот. А страните, които го създадат – очевидно или тихомълком, като разрешат на огромните бизнес ползи да почнат да си контролират нещата както те си желаят, рано или късно ще се разпаднат! И тогава коронавирусът ще е проблем, за които ще си мечтаем по отношение на новите проблеми, които ще избухнат!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР