Ваксината, това чудо на медицината, което може да предпази човек

...
Ваксината, това чудо на медицината, което може да предпази човек
Коментари Харесай

Последният път, когато ваксина уби човек

Ваксината, това знамение на медицината, което може да защищити човек от разнообразни болести, преди да са се появили, напоследък се трансформира в безспорен камшик за мнозина. Самото лекарство има една единствена цел – да даде познанията на тялото да се преборят с една болест, преди да са се заразили. По този метод вредите по организма се редуцират и редица болести могат да бъдат преборени и даже да изчезнат.

Дълго време имунизацията се радва на особени триумфи, до момента в който не се ражда градската легенда, че точно този медикамент е отговорен за разнообразни неврологични болести и други съществени нелечими болести. Това дава началото на антиваксърите и тези фенове на конспирации, които са уверени, че една ваксина може да аргументи аутизъм и други страховити проблеми на тялото, а неотдавна можем да видим, че от ден на ден хора имат вяра в основаването на чипове, с които ще бъдат убивани и непрекъснато следени.

Разбира се, тази интрига се храни от ден на ден благодарение на обществените платформи, само че дано не забравяме и една особена детайлност – медицината не може да даде отговор на всичко, което ни вълнува, най-малко не и на този стадий. Изброените болести към момента не могат да получат рационално пояснение за какво се случват. На помощ идва и положителната остаряла статистика и за огромна наслада на човечеството, същата се употребява с изключително внимание към нещо доста значимо – вълнува се от обстоятелствата, а не от теориите и легендите.

За лекарите, всяко едно заболяване от ваксина може да се счита за по-скоро случайност, в сравнение с за следствие и обезпечени проблеми. В следена среда, имунизираните пациенти не демонстрират нужните признаци и това стимулира лекарите да изключат това изказване. Най-често може да срещнете обичаният агитационен слоган „ Шизофренията, епилепсията и Алцхаймер не бяха познати на човечеството, преди да се появят имунизациите. “. И до момента в който интернет може да се употребява като сцена за разпространяването на неистини, мнозина могат постоянно да ревизират и обстоятелствата, само че както виждаме, в света е доста по-лесно да имаме вяра в илюзиите, в сравнение с да проверим обещано изказване.

Добрата остаряла традиция с повтарянето на неистина, до момента в който се трансформира в истина, не престават с цялостна мощ и тъкмо това се случва в днешно време. На прага на идната ваксина за ковид, сходни неистини печелят изключително внимание. Първата ваксина е основана през 1796 година от Едуард Дженър и е ориентирана за битка с едрата шарка, а Алцхаймер следи болестта, което ще носи неговото име, през 1906 година Това значи ли, че преди този момент е липсвало сходно заболяване?

 syringe-4964598_1920

Едва ли, човек старее постоянно по един и същи метод и може да прояви разнообразни признаци по пътя, само че това никога не значи, че същият ще се размине със заболяване, което не е известно. Нека обърнем внимание на аутизма, заболяване, което към момента слага доста въпросителни в медицината. През 1977 година доктор Фолщайн и Рътър разгласяват своите наблюдения, които вършат върху близнаци с аутизъм. Науката до този миг демонстрира, че за едно заболяване има разнообразни генетични фактори, както и такива, които идват от околната среда – изцяло разумно.

Един пациент може да бъде преносител на една болест, до момента в който различен да бъде повлиян от средата, в която живее, както се случва сега с ковид – неприятната персонална хигиена и мръсната среда са способни да наклонят везните в друга посока. При направената инспекция на въпросните пациенти, лекарите открили редица генетични промени, които нямат нищо общо с имунизацията. Необходима е доста повече информация, с цел да стане ясно какво тъкмо е довело до невропсихиатричните болести. С други думи, имунизацията няма никаква връзка и възможното утежняване може да се преглежда като случайност, в сравнение с за сигурна причина. Тези изказвания са споделени преди 40 години, само че това не пречи на мнозина да не престават да имат вяра в изказванието, че ваксина за полио може да аргументи аутизъм.

За основаването на конспирацията са нужни и положителните образци. Андрю Уейкфийлд декларира, че една от всичките Мис Америка – Хедър Уайтстоун е изгубила слуха си, с помощта на полио имунизацията. Не би трябвало да забравяме, че феновете на конспирации се срещат още през 1879 година в Съединени американски щати, когато мнозина имат вяра, че държавното управление се пробва да ги болести, с цел да им продава по-скъпи медикаменти. Слава Богу, Бил Гейтс още не е бил измежду обвинените за чипиране на света, заради простата причина, че още даже не е бил заплануван.

 vaccination-2722937_1920

Примерът на тази асоциация се предава и доста по-късно на британците, които основават свое лично общество през 1896 година За малко време печелят вниманието на публиката, само че доста по-интересен е фактът, че при започване на XX век изчезват от радарите заради една елементарна причина – имунизациите стават изключително ефикасни и работят. Изненадата е била шокираща. Необходим е един век, преди да се появят идващите забавни оферти и конспирации по тематиката.

Първата градска легенда за Алцхаймер и имунизациите се ражда някъде през 2005 година Благодарности за този парадокс могат да бъдат отправени към шоуто на Лари Кинг. Събеседник в това предаване е Бил Маер. Същият декларира, че в случай че човек направи 5 поредни противогрипни ваксини – по една на година, автоматизирано усилва 10 пъти риска да се разболее в следствие от Алцхаймер. За да поддържа обстоятелствата си, докторът цитира собствен сътрудник – Хю Фюденбърг.

Единственият проблем е, че когато въпросният доктор приказва през 2001 година по отношение на зачестилите имунизации, той е положително надъхан и декларира, че имунизациите нямат никаква връзка с това заболяване, както и с редица други. Това никога не пречи на Майер да приказва неистини в ефир. Следователно можем да стигнем до извода, че глупавите хора не би трябвало да стават известни, освен това по никакъв метод.

Нека обърнем внимание на аутизма. Британският медицински вестник преглежда възможностите на човек да се разболее от аутизъм, до момента в който слага ваксина против Рубеола. Проучването на учените демонстрира, че това е една от най-жестоките неистини в медицината. Отговорът е изработен, заради простата причина, че проверяващият публицист Браян Диър прави следствие през 1998 година и го разгласява в списание Лансет.

 vaccination-1215279_1920

Необходими са 13 години на влиятелното научно издание да смъкна лъжата. Според основния редактор на БМЖ, това проучване в никакъв случай не е направено на база медицина и обстоятелства, а на неистини, които умерено са циркулирали по един или различен метод под формата на градска легенда. Дамата си прави труда да ревизира описаните тези и да подсети някои съществени обстоятелства:

Само едно от деветте деца са имали аутизъм, когато се прави проучването. Пет от децата в този опит към този момент са имали развилите се признаци доста по-рано от самата имунизация, въпреки и в самия материал да се твърди, че всички били здрави. Във въпросния материал се твърди, че са нужни 6 дни, с цел да може пациентът да прояви първите признаци на аутизъм. Звучи страховито, само че тук има един различен главен проблем. До този миг аутизъма се установавя като сериозен генетичен проблем, който най-вероятно стартира да се образува още по време на бременност и най-вероятно визира към 127 гена при развиването на детето. Каква е връзката с имунизацията? Абсолютно никаква.

Има ли ваксина, която може да докара до съществени проблеми? Отговорът е – да! Съществува опция някои пациенти да развият енцефалит или по-скоро изострен дисеминиран енцефаломиелит. Някои изследвания демонстрират, че това заболяване може да се случи, изключително в случай че пациент се разболее от бяс преди 70-те години на предишния век. Причината е, че остарялата ваксина против бяс е извлечена от животинска нервна тъкан.

Ваксините на Fermi и Semple са способни да реализират това, само че повода се крие във обстоятелството, че би трябвало да се инжектира неведнъж. През 70-те години на предишния век същите автоматизирано стопират да се популяризират в развитите страни и Световната Здравна организация приключва разпространяването през 1992 година и усъвършенства доста формулата. При имунизирането, проявените случаи могат да бъдат сред 1 на 230 души и 1 на 6000 имунизирани. Ако обаче обърнем внимание на имунизацията против едра шарка, там числата са впечатляващи – 1 човек на 665 000 имунизира в Съединени американски щати е развил затруднения, до момента в който 1 на 345 000 души е посочил същата симптоматика в Италия.

Тъй като едрата шарка е от дълго време изчезнала като заболяване, умерено можем да заявим, че и потребността от такава ваксина към този момент не е нужна. Легендата обаче се придвижва на всички останали ваксини. Ваксината против морбили, паротит и рубеола е съумяла да аргументи енцефалит. При имунизирани 1 милион души – 1 човек е съумял да покаже такива признаци. Проучванията в Албания, Финландия, Съединени американски щати, Англия и Ирландия демонстрират още по-страховита картина – никой не се е заразил и не е посочил аномалии след слагането на ММР. В умозаключение лекарите умерено декларират, че показаните доказателства с голямо наслаждение могат да отхвърлят въпросното изказване, че ММР може да аргументи каквото и да било, с изключение на отбрана на пациента.

 virus-1812092_1920

Нека поговорим и за епилепсията. През 1974 година издание Кюленкамф разгласява проучване, в което редица деца са се разболели от епилепсия в резултат на имунизиране срещу коклюш. В случай, че не е известна, това е заболяване става посредством бактерии, които поразяват белите дробове и дихателните пътища. Достатъчно е да се разгласява една неистина и по-късно да се популяризира неведнъж, с цел да видим, че имунизацията се трансформира в идващия огромен съперник. Изведнъж имунизирането против коклюш пада от 83% на 31% и предизвиква повече от 100 000 случая на заразяване, в допълнение лекарите прибавят и още 36 смъртни случая, които елементарно можели да бъдат избегнати.

Същото се случва в Япония, където от 70% имунизации в обществото, желанието пада до 20%. Разбира се, преди имунизациите в никакъв случай не е имало Алцхаймер и епилепсия, само че също и болни от въпросната болест. В Япония през 1974 година заболелите са едвам 393 души, само че след публикуването на труда се покачват на 13 000 души, съпроводени с 41 смъртнислучая през 1979 година Учените още веднъж побесняват и демонстрират обстоятелствата. В следена среда демонстрират, че няма никаква връзка сред заболелите от епилепсия нямат нищо общо с имунизацията. С други думи, дали човек ще се имунизира или не, той постоянно може да страда от епилепсия, едното въобще не въздейства на другото. Впрочем не би трябвало да забравяме, че имунизацията ММР има разказани странични резултати като фебрилни гърчове – разказани са като повишение на възможностите за такива, само че не са наложителни. Другата огромна детайлност е, че тези гърчове не се приближават до епилепсията.

Какво би трябвало да ни покажат тези числа? Въпреки разработващата се ваксина против ковид, можем да бъдем сигурни, че смъртните случаи ще продължат в идващите 5-10 години. Причината е, че мнозина не желаят да се разсънват под звуците на Windows, когато се разсънват, само че по-лошото е, че на драго сърце ще рискуват живота си. По-важният въпрос е кой печели от сходна агитация? Онези положителни хора, които на драго сърце търсят вниманието към аудиторията и се пробват да намерят своите 15 минути популярност, даже и да са съпроводени с повече неистини. И не на последно място можем да зададем един доста значим въпрос: на кого бихте се доверили?

Уважаван вестник по медицина, който организира въпросните опити или на индивидът, който има вяра, че ще бъде изключван със спътник от космоса, когато разбере всички секрети на вселената? Къде се крие отговорът?

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР