Ваксината срещу болестта Ковид-19, разработена от фармацевтичната компания Астра Зенека

...
Ваксината срещу болестта Ковид-19, разработена от фармацевтичната компания Астра Зенека
Коментари Харесай

Ваксината на Оксфорд е готова - доказаха 70% ефективност

Ваксината против заболяването Ковид-19, създадена от фармацевтичната компания " Астра Зенека " и Оксфордския университет, е приблизително 70 % ефикасна, оповестяват международните организации.

Третата фаза от клиничните изпитвания на имунизацията включва 20 000 доброволци от Англия и Бразилия. По време на тестванията е открито, че с първичното приложение на по-голяма доза от имунизацията, равнището на отбрана против инфекцията е спаднало до 62 %. То се е нараснало до 90 %, когато субектите първо са получили дребна доза, а по-късно, с втора инжекция, увеличена доза от имунизацията.

Фармацевтичният колос не разкрива повече детайлности, с цел да изясни тази разлика в успеваемостта, отбелязва Франс прес.

Ваксината на Оксфордския университет и " Астра Зенека " към този момент е по-малко ефикасна от тази на " Пфайзер/Бионтех " или " Модърна ", чиято успеваемост надвишава 90 %. Тя обаче употребява по-традиционна технология спрямо съперниците, което я прави по-евтина и лесна за предпазване, защото не е належащо да се държи при доста ниски температури.

В направеното от " Астра Зенека " изказване се показва, че нейната ваксина е " високоефективна " за попречване на заболяването. От компанията означават, че нито един участник в тестванията не е развил тежка форма на Ковид-19, нито се е наложило да бъде приет в болница.

" Новината, че имунизацията на Оксфордския университет е потвърдено ефикасна в проби, е страхотна. Предстоят още доста проби за сигурност, само че все пак резултатите са отлични ", написа в Туитър английският министър председател Борис Джонсън.

Правителството на Англия е поръчало авансово 100 милиона дози от имунизацията, които са задоволителни за ваксиниране на 50 милиона души.

Според Световната здравна организация (СЗО) сега има към 170 плана за създаване на ваксина против ковид, който предизвиква Ковид-19.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР