Ваксината ще се превърне в политически и търговски инструмент. Няма

...
Ваксината ще се превърне в политически и търговски инструмент. Няма
Коментари Харесай

Доц. Румен Драганов: Ваксината ще се превърне в политически и търговски инструмент

Ваксината ще се трансформира в политически и търговски инструмент. Няма по какъв начин да спреш с молебствия, без ваксина, една пандемия. Маркетингово преимущество ще имат дестинациите с над 80% имунизирани, както и фирмите, чийто личен състав е имунизиран.
Това сподели доцент Румен Драганов от Сдружение " Български туристически съюз ".

Туристическият сезон щял да надмине упованията ни, безапелационен бе той. Според него след тирада на Борис Джонсън туристическите резервации към Балканите са скочили с 500%.

" Основно британците пътуват към Гърция, Турция, само че ще има нарастване и при нас на английски туристи ", уточни доцент Драганов пред Bulgaria ON AIR. По думите му в България няма банкрути, а има хотели, които просто са спрели да работят.

" Това, което ще забележим, е, че към този момент има ориентировка и към туризма в 2022 година ", счита той.

" Очакваме огромна претовареност по българските курорти, в това число и в планината. Ние сме една зелена дестинация. Българското Черноморие се оказа здравословно. Хората не желаят документ, брошка или паспорт, а действителността - а тя е, че се опазихме здрави ", акцентира доцент Драганов.

По думите му няма разделяне сред заведения за хранене и хотели. Само би трябвало строго да се съблюдават ограниченията на Щаба.

" Туристическият бизнес желае да съблюдава всички хигиенични условия и този, който не ги съблюдава, е зложелател. И да се имунизираме - не може да задължим никого, само че сега светът е в битка за ваксини. България, в случай че желае да е на равнището на другите туристически дестинации, би трябвало да извършва имунизационните условия ", приключи доцент Румен Драганов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР