Ваксината на компанията Модерна срещу COVID-19 кара имунната система да

...
Ваксината на компанията Модерна срещу COVID-19 кара имунната система да
Коментари Харесай

Ваксината на компанията Модерна осигурява имунитет поне за 3 месеца

Ваксината на компанията " Модерна " против COVID-19 кара имунната система да създаде антитела, които могат да са налични в организма 90 дни след имунизирането, съобщи Франс прес, като се базира на обява в научното издание " Ню Ингланд джърнъл ъв медсин ".

Продължителността на отбраната, обезпечавана от имунизацията, е по-дълга, само че тук става дума за първи данни за интервал от няколко месеца, валидирани без значение от научно издание.

34-ма от участниците в проучването ще бъдат следени 13 месеца, с цел да се ревизира каква е дълготрайна отбрана, обезпечавана от имунизацията. Тя се ползва в две инжекции с период от 28 дни.

Учените от Националните институти по опазване на здравето са следили леко и предстоящо понижаване на равнището на антителата у имунизираните, само че въпреки всичко равнището им е останало високо и надвишаващо естествения имунитет на възстановили се от COVID-19 пациенти.

Не е бил следен никакъв сериозен нежелан резултат в тестванията на имунизацията във фаза едно, почнала през март, показва научното издание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР