Ваксината на АстраЗенека няма да се прилага при жени под

...
Ваксината на АстраЗенека няма да се прилага при жени под
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: АстраЗенека няма да се прилага при жени под 60 - годишна възраст

Ваксината на " АстраЗенека " няма да се ползва при дами под 60-г. възраст с нараснал риск от тромбози. Всички лица, получили първа доза от тази ваксина, които не са показали нежелани лекарствени реакции, могат да се реваксинират със същата ваксина. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов по време на брифинг, съобщи Novini.bg.

" Трябва да приключим имунизацията по някакъв метод. Текат клинични изследвания ", посочи здравният министър.

" Ще създадем такава организация, че да се получат вторите дози там, където са били доставени първите ", означи проф. Ангелов. Той съобщи, че в случай че няма риск от тромбози, имунизацията няма проблем да бъде приложена.

" Всеки доктор, който разпитва пациента, знае какви са рисковете от тромбози и той би трябвало да го регистрира това и да предизвести самия пациент ", добави той.

На хората, които са останали единствено с една доза, няма да им бъде публикуван документ, че са имунизирани, бе конкретизирано от здравните управляващи.

„ Имаме подготвеност да отворим зелени коридори през май, тъй като ще има нужните дози от ваксини. През юни ще има опция да се вършат по 50 000 дози ваксини дневно. Имаме подготвеност за обновяване на работата и на електронния портал за записване “, изясни министър Ангелов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР