Ваксина за коронавируса вероятно няма да бъде разработена в рамките

...
Ваксина за коронавируса вероятно няма да бъде разработена в рамките
Коментари Харесай

Малко вероятно е да има ваксина за COVID-19 през тази година

Ваксина за ковид евентуално няма да бъде създадена в границите на годината, макар десетките милиони паундове, които Обединеното кралство похарчи, с цел да стартират клиничните ѝ проби незабавно, написа вестник London Evening Standard.

Това съобщи проф. Крис Уити, основен медицински началник на Англия. Той добави, че някои ограничения за битка с вируса, изключително обвързваните със обществената отдалеченост, ще би трябвало да останат до края на годината, до момента в който не бъде създадена ваксина или лекарство, което да понижи сериозността на болестта. Това се случи малко, откакто министърът на опазването на здравето Мат Ханкок разгласи, че 41 милиона паунда са били вложени единствено за тази седмица в създаването на ваксина, което се случва в Университета в Оксфорд и Имперския институт в Лондон, съобщи организация " Фокус ".

Оксфорд стартира клиничните проби на имунизацията върху хора по-рано, само че все пак Уити съобщи, че до момента в който тя не бъде напълно създадена, страната би трябвало да разчита на ограниченията за обществена отдалеченост. " Докато нямаме такава (ваксина), а опцията за това в тази календарна година е извънредно дребна, мисля, че би трябвало да сме реалисти за това, ще би трябвало да разчитаме на ограничения за обществена отдалеченост, които несъмнено оказват отрицателно въздействие на обществото, както всички схващат ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР