Важно е колко време продължава обучението в онлайн среда. Сред

...
Важно е колко време продължава обучението в онлайн среда. Сред
Коментари Харесай

Министър Вълчев: Няма как да държим децата затворени дълго


Важно е какъв брой време продължава образованието в онлайн среда. Сред втората, третата седмица децата губят интерес към образователния развой. Не можем да държим децата затворени до април. Това сподели пред NOVA просветителният министър Красимир Вълчев.

" Десоциализацията, обездвижването, при дребните деца не е желателно нескончаем престой пред екрани, това са отрицателните последствия от отдалеченото образование ", добави той.

По думите му 44% от учениците ще учат в електронна среда, които доскоро са били 38-39% и посочи, че от 2400 учебни заведения 1100 са без ковид - в по-малките и по-отдалечените общини.

Вълчев разяснява и за носенето на маски в час. " Надделя мнението, че просветителният развой е даже неосъществим с носене на маски, изключително за дребните. Сега сме обаче в по-кризисен миг, с голям напън над лечебните заведения, за жалост обсъждаме кое е по-малкото зло. Всеки един преподавател може да изиска от учениците да носят маски в неговия час. Следващата седмица ще обсъдим дали да бъде наложително ", счита министърът.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР