Важеме и планът на всяко топлофикационно дружество за извършване на

...
Важеме и планът на всяко топлофикационно дружество за извършване на
Коментари Харесай

Задържане или намаляване на цените на топлинната енергия през следващия сезон прогнозира изп. директор на Топлофикация Бургас

Важеме и проектът на всяко топлофикационно сдружение за осъществяване на ремонтни действия, защото за тях са нужни също съществени финансови средства, посочи още специалистът

„ След като подадохме заявките си за нови цени в КЕВР, чакаме тяхното финално решение, което ще бъде оповестено в края на месец юни. Дългогодишният ми опит, който съм натрупал, следейки пазарите, от които нашият отрасъл е подвластен, ме кара да имам вяра, че през идващия регулаторен интервал няма да имаме следващото фрапантно покачване на цените на топлинната сила. Смятам, че цените или ще се задържат на същите равнища, или ще има понижение. “ съобщи инж. Христин Илиев изпълнителен шеф на Топлофикация Бургас.

Експертът изясни, че при разбора на опциите за смяна в цените от КЕВР вършат и прогнози за бъдещите цени на природния газ и въглеродните излъчвания, както и за изменение в другите съществени ценообразуващи детайли. Инж. Христин Илиев означи също по този начин, че е от значимо значение и проектът на всяко топлофикационно сдружение за осъществяване на ремонтни действия, защото за тях са нужни също съществени финансови средства.

„ Категоричен съм, че в най-лошия случай цените ще се запазят, само че поради прогнозните цени на главните ценообразуващи детайли няма по какъв начин да се приказва, за каквото и да било нарастване. Всички мнения за повишаване на цените на централното отопление през идващия регулатерен интервал бих определил за недобре скърпен опит за спекулации. “ съобщи инж. Христин Илиев.

Експертът означи, че заявките за нови цени, които сдруженията подават, не са и изцяло верни все още на разглеждането им, защото в тях са заложени цени и прогнози годни към края на месец март, а действителното решение от КЕВР се взима 3 месеца по-късно, когато доста от прогнозите е допустимо да бъдат изменени и затова са изцяло неактуални. Това инж. Христин Илиев дефинира като „ минус на закона по ценообразуване на цените на топлинната сила “ и съобщи, че това е проблем от дълги години, който въпреки всичко не основава кой знае какви неудобства и компликации, защото всички са наясно с този факт и не поражда изненади.

Припомняме, че в последните няколко години Топлофикация Бургас съумява да поддържа най-ниската цена на топлинната сила в страната като съумява да поддържа по-най-добрия метод баланс сред разноски и доходи.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР