Въглищната енергия се свива непрекъснато и според мен ще бъде

...
Въглищната енергия се свива непрекъснато и според мен ще бъде
Коментари Харесай

Министър Юлиан Попов: Въглищната енергия ще бъде изместена преди 2030 г.

Въглищната сила се свива непрестанно и съгласно мен ще бъде изместена още преди 2030 година Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов "   по Българска национална телевизия Юлиян Попов - министър на околната среда и водите.

" Въглищните централи няма да устоят поради цените на квотите. Те не устоят и сега. Цените на силата не могат да стигнат до нива, които да създадат въглищните централи конкурентноспособни ", сподели министърът.

Той разяснява законопроекта за силата от възобновими източници в морските пространства, който беше признат на първо четене през вчерашния ден в Народното събрание и планува развиването на офшорната вятърна сила в българската икономическа зона на Черно море.

" Проектът за офшорните вятърни централи е извънредно комплициран капиталов развой, извънредно комплициран инфраструктурен развой, извънредно комплицирана регулаторна рамка и публично разискване. Представям си, че към средата на 30-те години ще се появят плаващи офшорни централи с стеснен потенциал на разстояние стотици километри във вътрешността, тъй че няма да бъдат евентуално забележими. Планира се 50-60% от времето да създават електрическа енергия. Но това не е проект, а по-скоро фикция ", сподели Юлиан Попов.

Той акцентира, че не се тормози от оценката на работата си, както и дали ще бъде заменен по време на ротацията.

" Поставил съм си за цел до края на февруари да приключим 7-8 съществени задания. Някои от ще ги приключим изцяло, а други ще ги създадем по този начин, че да бъдат необратими. Ротацията от една страна основава известна неустойчивост, само че от друга тонизира политическия развой, което е положително. Ротацията беше въведена, с цел да се реализира непоклатимост и тя се реализира ", сподели още министърът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР