Вадим онлайн заявление за разрешение за строеж в София. Новата

...
Вадим онлайн заявление за разрешение за строеж в София. Новата
Коментари Харесай

Вадим онлайн разрешение за строеж в София

Вадим онлайн заявление за позволение за градеж в София. Новата услуга следва да бъде пусната от Столичната община, заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска на среща с Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

На нея тя акцентира, че общината работи за увеличение на цифровите услуги за да се улеснят жителите.

Топлят здания с водата от Минералната баня в Банкя

Фандъкова напомни, че в кмеството към този момент има основан сектор цифровизация, нововъведения и икономическо развиване. „ Работим в няколко предпочитани стъпки: първо - най-използваните услуги, които не са цифрови да се цифровизират, да се модернизира системата и да се усили броят на цифровите услуги, нужни на жителите и бизнеса. Важна стъпка е администрацията на общината да не изисква от жителите и бизнеса документ, който самата тя издава, а да прави вътрешна инспекция “, акцентира кметът. Тя напомни, че през 2015 година Столична община е създала и внедренила 45 електронни услуги, а София е първата, която започва процеса на отваряне на данни, съобщи Монитор.

От АИКБ поддържат общината за създаването на Стратегия за дигиализация. Също по този начин показват подготвеност да се включат в новата стратегия за залесяване на междублокови пространства в кварталите. Досега общината дружно с жители, неправителствения бранш и бизнеса интензивно работи по плана „ Новата гора на София “, по който са засадени 88 000 фиданки, а дружно с учебни заведения и детски градини – „ Моето зелено учебно заведение и Моята зелена детска градина “.

Други благоприятни условия за партньорство, които бяха разисквани, са присъединяване за създаване на детски и спортни площадки и публично-частни планове за създаване на паркинги в кварталите.

София ще даде вода на Перник, взеха решение от СОС

„ В София съвсем няма безработица, само че неналичието на готови фрагменти е общо предизвикателство за бизнеса. Една от опциите за подготовката на фрагменти е присъединяване на бизнеса в стратегии за професионално насочване “, уточни кметът и подчертава, че работят и по планове за дуално обучение и професионалното насочване, където столични учебни заведения и бизнес си партнират.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР