В зоната на конфликта в започна да действа споразумението за

...
В зоната на конфликта в започна да действа споразумението за
Коментари Харесай

Влезе в сила прекратяване на огъня в Нагорни Карабах

В зоната на спора в стартира да работи съглашението за преустановяване на огъня. То бе реализирано нощес по време на многочасовите договаряния в Москва сред външните министри на Армения и Азербайджан, написа БГНЕС.
Прекратяването на огъня влезе в действие по обяд. Споразумението беше реализирано преди ден от външните министри на Армения и Азербайджан Зохраб Мнацаканян и Джейхун Байрамов, след повече от 10 часа договаряния в Москва.
 В Москва започнаха съвещания за Нагорни Карабах В Москва започнаха съвещания за Нагорни Карабах
След 11 дни боеве, стотици починали и хиляди прокудени от домовете им, съперниците в спора в Нагорни Карабах се срещнаха, с цел да се...
Примирието е оповестено " с филантропични цели за замяна на военнопленници и други арестувани лица и тела на мъртвите ", съобщи съветският външен министър Сергей Лавров на брифинг след диалозите. Прекратяването на огъня се вкарва посредством посредничеството на Международния комитет на Червения кръст, изискванията му ще бъдат контрактувани в допълнение, се споделя в изказването на съветското външно министерство. Освен това Ереван и Баку, с посредничеството на съпредседателите на Минската група на ОССЕ, ще продължат към " основни договаряния ", добави съветското външно министерство.
Междувременно в събота сутринта двете страни на спора още веднъж рапортуваха за яростните боеве в конфликтната зона на Карабах с потреблението на огромен брой безпилотни летателни апарати и артилерия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР