В знак на протест, шофьорите, изнервени до краен предел от

...
В знак на протест, шофьорите, изнервени до краен предел от
Коментари Харесай

БАБХ ОТКАЗА ДА ИЗПЪЛНИ РЕШЕНИЕТО НА ВАС. ТИРОВЕ ОТНОВО ЗАДРЪСТИХА ГРАНИЦАТА!

В знак на митинг, водачите, изнервени до краен лимит от дейностите на БАБХ, огласиха с клаксони цялата гранична зона.

БАБХ сътвори куп изцепки и провокира нов безпорядък на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кап. Андреево “. Ръководството на Агенцията в лицето на шефа й Христо Даскалов отхвърли да извърши две решения на Върховния административен съд и да допусне компании оператори да товарят и разтоварват стоките, върху които се извърша фитосанитарен надзор.

Това е и повода през вчерашния ден да спре целия трафик на камиони с продукция на границата от страната на Турция и да не допусне нито един от тях да влезе у нас. Само по себе си това е освен казус, само че и самобитно жестоко тъпчене и неуважение на закона. В знак на митинг, водачите, изнервени до краен лимит от дейностите на БАБХ, огласиха с клаксони цялата гранична зона.

До късно вечерта на процедура нито един тир не бе позволен до инспекция. Оказва се, че неотдавна в БАБХ са назначили няколко правилни хора на предходната власт и са ги пратили на „ Кап. Андреево “ сякаш да следят и провеждат инспекцията на храните. Част от тях, обаче са престъпно проявени за опиати, рекет и изнудване, което е скандално единствено по себе си поради обстоятелството, че зоната е под специфичен надзор.

Другият стеснителен миг е, че нито един от тях няма нужния опит и професионална подготовка. „ Тарторът “ на новоназначените е Николай Едрев – брат на тв звездата Андрей Едрев. Заради напътствията му, граничещи с тотално нарушаване на европейските регламенти, инспекторите се видяха принудени да напишат на шефа Христо Даскалов „ кърваво писмо “.

В него те описаха безобразията, които са принудени да правят под устните нареждания на Едрев. Вчера напрежението ескалира и се наложи гранична полиция да му сформира протокол за предизвестие поради заканите, които е отправял.

На място се е появил зам.-директорът на БАБХ Ангел Мавровски,който вместо да позволи казуса, го е заплел още повече. Заради всички неуредици, които Агенцията сътвори около прекъсване активността на лабораторията за фитосанитарен надзор, турската страна изпрати предупредителна нота.

В нея се акцентира, че поради грандиозните финансови загуби, които са принудени да търпят превозваческите компании, те ще се отнесат в съда. Припомняме ви, че преди месец-два, от БАБХ се пробваха да стартират свои компании за деяние на границата, само че след това се оказа, че те също се ръководят от престъпно проявени лица.

Така опитат да се стартират „ наши компании “, близки до предходните ръководещи, претърпя провал. Лансираните тези за отправени закани по отношение на шефа на БАБХ Христо Даскалов и някогашния към този момент зам.-министър на земеделието Иван Христанов се оказаха партенка.

Нито една работа не удостовери техните думи. Оказва се, че по правилник разтоварването на стоките при граничен надзор в Европейски Съюз също се провежда от частни компании, като страната има задача да управлява активността им, което бе несъмнено несъмнено и от българския висш съд.

Ще продължим да следим по какъв начин през днешния ден ще се развие обстановката на границата, а точно дали БАБХ ще бойкотира активността на „ Кап. Андреево “, както и дали като държавна институция ще се съобрази със закона, като извърши решението на българския съд или потъпкването на закона ще продължи да бъде толерирано от към този момент отиващата си власт в лицето на шефа на БАБХ.
Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР