В Зимния дворец на спорта се проведоха един куп световни

...
В Зимния дворец на спорта се проведоха един куп световни
Коментари Харесай

Кралев за „разкритията“ на Василев: Показва места, където никога не е правен ремонт

В Зимния замък на спорта се организираха един куп международни шампионати, за които очевидно в новото управление на министерството не знаят, добави някогашният състезателен министър
Бившият министър на спорта Красен Кралев отвърна на представлението на настоящия по този начин наименуван състезателен министър Радостин Василев, разиграло се в столичния Зимен замък. Известният из софийските заведения за хранене като „ действителният притежател “ разказа положението на оборудването като апокалипсис, написа filternews.bg.

„ Много забавно по какъв начин се демонстрират места, където в никакъв случай не е юридически ремонт. Задачата бе да се спасят залите и всичко, обвързвано с тренировъчня развой. Защото ситуацията бе неуместно. Колкото до нощните заведения, никой и на никое място не е твърдял, че тези пространства са ремонтирани. В Зимния замък на спорта се организираха един куп международни шампионати, за които очевидно в новото управление на министерството не знаят. И няма нито едно недоволство. Да, спортната база в България е остаряла, само че с цел да се оправи, трябват най-малко 2-3 милиарда лв.. Трите кабинета на Бойко Борисов вложиха 500 милиона в спортна инфраструктура. Ако някой преди нас бе забил най-малко един гвоздей, то нещата щяха да наподобяват по различен метод. Надявам се новото държавно управление да откри най-малко толкоз пари за инфраструктура ", съобщи Красен Кралев.

По думите му е извънредно време Радостин Василев да се заеме със отговорностите си като състезателен министър, тъй като голям брой федерации споделят терзанието си, че нямат никаква връзка с отрасловото си министерство.

През 2015г. беше плануван главен ремонт на Зимния замък на стойност 50 милиона лв., като беше планувана цялостна реорганизация на всички пространства, както и замяна на всички съоръжения, уреди, студов център и пързалки.

След преустановяване на поръчката, управлението на „ Академика 2011 “ ЕАД беше насила да търси други способи на финансиране за неотложни ремонтни действия по постройката и прилежащите и съоръжения. Беше обезпечено финансиране за осъществяването на ограничения за енергийна успеваемост за намаляването на настоящи разноски за електро и топлоенергия. Също по този начин беше обезпечено личен финансирене за ремонт на най-належащите пространства в двореца, а точно съблекалните, западното (задното) предверие, лекарския кабинет и кабинет за допинг проби, както и за репарции по доста корозиралата железна конструкия на подготвителната зала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР