в завод за смазочни масла в Русе вчера отне живота

...
в завод за смазочни масла в Русе вчера отне живота
Коментари Харесай

След взрива на цистерна в Русе: Има ли замърсяване на околната среда?


в цех за смазочни масла в Русе през вчерашния ден лиши живота на 50-годишен мъж и изправи града пред боязън от замърсяване на въздуха. От прокуратурата през вчерашния ден стана ясно, че евентуалната причина за е неспазване на изискванията за безвреден труд, само че следствието продължава.

„ В рамките на минути имаше реакция. Първо са отреагирали сътрудниците от компанията, по-късно и пожарният автомобил. Огънят е овладян, няма замърсяване на въздуха. Мисля, че напрежението спадна за не повече от час. Починалият е дълготраен чиновник на компанията. Най-тъжното при този случай не е нито замърсяване на въздуха, нито икономически вреди, колкото гибелта на индивида “ сподели Пенчо Милков, кмет община Русе.

По думите на кмета цистерната е била пълнена с минерално масло, което не се е възпламенило и не е било причина за гърмежа. То е изтекло от цистерната и е отишло в специфичната канализация.
След гърмежа на цистерна в Русе, хората се тормозят от замърсяване
Снимка: bTV

Инцидентът сътвори в част от жителите на Русе боязън от замърсяване на околната среда.

„ Към този миг и към през вчерашния ден нямаме данни да има превишение, станцията е доста наоколо. Хубавото е, че вятърът сега на случая е бил северозападен, т.е. димните газове са се изнесли отвън града. Станциите са отчели повишение на равнищата, които са главно за горивен развой, само че няма превишение на нормите, заложени в нашето законодателство. Маслата се водят рискови за околната среда, само че поради, че има уреди, които да ги съберат, не са позволили да влязат в канализация. Извършвана е сложна инспекция “, сподели инж. Христо Милков от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Русе.

По думите му е добре, че по инсталацията няма вреди, защото замърсяването би било по-сериозно.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР