В застраховките “Гражданска отговорност да записваме имената на хората, които

...
В застраховките “Гражданска отговорност да записваме имената на хората, които
Коментари Харесай

КФН обсъжда нови идеи за изчисляване на бонус-малус в гражданската отговорност

В застраховките “Гражданска отговорност ” да записваме имената на хората, които може да карат колата ни. Това е една от концепциите, които разискват специалистите от Комисията за финансов контрол (КФН), оповестява “Труд ”, като се базира на свои източници. Целта е от 2020 година да бъде въведена системата “бонус-малус ” за цената на “Гражданска отговорност ”. В резултат изрядните водачи ще купуват по-евтина лавица, а нарушителите – по-скъпа.

Новият ръководител на КФН Бойко Атанасов е разпоредил на специалистите да проучат интернационалния опит при използването на “бонус-малус ”. Вече е решено да отпадне обсъжданият през предходната година вид при продажба на автомобил насъбраните наказателни точки, или тъй наречените “малус ”, да вървят с него. За сметка на това една от концепциите е в полиците “Гражданска отговорност ” да бъде записвано кой ще кара колата. При изключителни обстановки, да вземем за пример в случай че притежателят на колата си счупи крайник или се напие, всеки ще може да кара колата му, нищо, че авансово не е бил записан в полицата. Но изискването е през това време притежателят на колата да се вози в нея. Има и концепция да бъдат планувани случаи, при които някой непряк човек кара колата без притежателят да се вози, само че към момента не е конкретизирано по какъв начин да стане това.

Ако фамилният автомобил се кара от двамата съпрузи, имената им ще би трябвало да бъдат записани в полицата. А цената на “Гражданска отговорност ” ще се дефинира от провиненията на пътя на брачна половинка с повече нарушавания.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР