В Защо обличай се за работата която искаш, не за

...
В Защо обличай се за работата която искаш, не за
Коментари Харесай

Ти не си това, което обличаш

В „ Защо „ обличай се за работата която искаш, не за работата, която имаш ” в действителност е ужасно добър съвет? ” акцентирах на смисъла на облеклото, в случаите, когато желаете да се впишете в нова общественост или на нова професионална позиция. Въпреки че „ по облеклата посрещат ”, моят съвет беше непроменяемо да бъдете себе си. Но по какъв начин по едно и също време да се съобразите с дрес кода, да измененията коренно стила си и да чувствате убеденост, че не сте изменили на себе си? Понякога това е мъчно, тъй като опитите с облеклото не са в природата на всеки. Хора, които се обличат по сходен метод в продължение на години, постоянно свързват обичаните си облекла с възприятието си за характерност. А когато се наложи да ги сменят, естествено, изпитват стеснение.

Ако ти си от тези хора, това не е проблем. Запомни, че никой не може да те накара да правиш нещо, което не обичаш, само че може би би трябвало да се осмелиш да експериментираш понякога и несъмнено не трябва да пропуснеш добра професионална опция единствено тъй като дрес кодът не съответствува с твоя жанр.

Има три съществени аргументи, заради които хората не са подготвени да опитват с облеклата:

Дрехите, които носиш, са твоето обръщение

Чудесно е, че имаш какво да кажеш на света чрез самостоятелния си жанр, само че за жалост не всеки е подготвен да те чуе. Приеми го! Ти не си твоето обръщение. Ти си ти! Ако това, в което вярваш, е същински значимо, ти ще намериш разнообразни способи да го изразиш и да запознаеш хората с идеята си. Не се закотвяй единствено в един обществен кръг, в който всеки е склонен с теб. Потърси нови провокации и им се наслаждавай.

Дрехите, които носиш, показват принадлежността ти към една общественост

Както споделих, не ти би трябвало да си част единствено от една обособена общественост, нали? Всички имаме разнообразни обществени функции и всяка от тях може да има своя неповторим жанр. Ти можеш да си сполучлив юрист в петък и диво, пристрастено към приключенията, хипи в събота. Можеш да си всичко, което пожелаеш!

За теб е по-важно самичък да се харесваш, в сравнение с другите да те харесат

Това в действителност е доста зряло отношение към света, апелирам те, не го променяй! Когато става въпрос за персонален жанр, то също е правилно. Но кой споделя, че можеш да харесваш себе си единствено в един избран тип облекла? Нямаш ли обичан воин от филмите, който има жанр изцяло друг от твоя, само че все пак ти харесва ужасно доста и те блазни да видиш себе си в подобен тип? Какво значи „ не е в стила ми ”?! Ти определяш стила си, всичко, което ти харесва е в стила ти! Осмели се да го пробваш!

Мила Петкова e основателка, създател и редактор на уеб страницата за онлайн психология . Занимавала се e с европроекти в обществената сфера, разработвала e обучителни стратегии и тренинги. През 2010 година приключва магистратура по психоанализа в Испания и сега е докторант по психоанализа и философия на културата в Мадридския университет “Комплутенсе ”.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР