"В Закона ясно е записано, че НСО е под ръководството

...
"В Закона ясно е записано, че НСО е под ръководството
Коментари Харесай

Даниела Дариткова: Президентът да поеме отговорност, а не само да прехвърля топката

"В Закона ясно е записано, че НСО е под управлението на президента. Видяхме в изказването му, че той към този момент е упълномощил инспекция на случая в "Росенец ". Прехвърлянето на топката към Народното събрание, е несериозно. Кои лица се охраняват, не се взема решение единствено от премиера. Даже в противен случай, вземат участие службите, едната от които е под управлението на президента, втората е под управлението на премиера, а третата е относително самостоятелна. Изявлението на Румен Радев е опит да се трансферира топката в непознатото поле. Отдавна сме декларирали, че ние в Народното събрание нямаме никаква директна връзка с него. Комуникираме само посредством ветата, които постанова той. "
Това сподели пред Българска национална телевизия ръководителят на Парламентарната група на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова във връзка днешното изказване на президента Руемен Радев.

"Според мен в "Росенец " се търсеха спорове. Не мисля, че някой искаше да върви на плаж. Очакваме с интерес резултатите от инспекцията, предоставена от президента. Президентът е в пълномощията си да изиска комисията да преразгледа защитата на Делян Пеевски и Ахмед Доган. Веднъж вечно той би трябвало да поеме отговорност, а освен да трансферира топката ", добави тя.

"Със сигурност всички тези спорове не водят до доверие в институциите и доверие от страна на обществото. В момента ние сме в рецесия и би трябвало да мислим за проблемите на хората, а не да сътворяваме в допълнение напрежение. Според мен вниманието от сериозните неща и това, което вършим и по какъв начин решаваме проблемите на хората по време на рецесията, се отвлича с компромати и подправени вести. Трябва да обръщаме повече внимание на положителните вести, а не да губим скъпо време, с цел да влизаме в пояснителен режим. За ГЕРБ властта не е самоцел. За нас борбите са само в името на хората и обществото ", безапелационна бе доктор Дариткова.

За край тя разяснява и растящите случаи на новозаразени с ковид у нас. "Държавата задава параметрите, които би трябвало да се съблюдават, само че отговорността е на всеки един от нас. Това е решаващото - всеки би трябвало да дава отговор за постъпките си и да съблюдава отдалеченост. Ако тръгнем в този момент да вкарваме рестриктивни ограничения, това няма да бъде признато добре. В същото време напълно умерено може да не се върви на дискотека и да не се провеждат огромни събития ", приключи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР