В забързаното ежедневие понякога забравяме, че трябва да оставяме децата

...
В забързаното ежедневие понякога забравяме, че трябва да оставяме децата
Коментари Харесай

5 начина да помогнете на детето си да стане по-независимо

В забързаното всекидневие от време на време забравяме, че би трябвало да оставяме децата ни да се оправят сами с избрани провокации и че нашата непрекъсната помощ повече им вреди в сравнение с да им оказва помощ. Не вършим услуги на децата си, когато изпълняваме задания вместо тях. За да можем да помогнем на децата ни да придобият убеденост и да станат по-отговорни, е хубаво да помислим над следните 5 съвета:

Създаване на лист: Удачно е да създадете лист със задания, които детето да може да извършва независимо без ваша интервенция. Пример: да се облича независимо, да се храни единствено и други

Не очаквайте съвършенство: Децата към момента усъвършенстват своите умения и качества и не е вярно да бъдат подложени на критика в опитите си да се оправят с някои задания. Вместо това, е удачно да им покажете верния метод и да им обясните, че всички вършат неточности и никой не е непогрешим.

Дайте им задоволително време: Децата се нуждаят от повече време за дотъкмяване на дилемите в сравнение с възрастните. Важно е да им осигурите нужното време, тъй като това ги защищава от непотребен стрес.

Развивайте рутината: Децата се нуждаят от рутина, с цел да се оправят със своите отговорности. Създайте дневен график с изображения, които могат да им оказват помощ, с цел да се ориентират по-лесно.

Похвалете ги: Препоръчително е да бъдат признавани нещата, които децата вършат. Хвалете децата си за нещата, с които са съумели да се оправят. Превърнете грешките в хвалба. Насърчавайте децата, когато се усещат разочаровани.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР