Правителството в оставка на днешното си редовно заседание одобри промени

...
Правителството в оставка на днешното си редовно заседание одобри промени
Коментари Харесай

Нови правила за тийнейджърите на кино или ресторант след 22:00ч. без родител

Правителството в оставка на днешното си постоянно съвещание утвърди промени в Наредбата за профилиран протекция на деца на публични места, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

С промените се регламентира ред за засвидетелствуване качеството на компаньон на малолетно дете, навършило 14-годишна възраст след 22:00 ч., от страна на родител, настойник или лице, което поставя грижи за детето, който не може да го придружи на публични места. Удостоверяването ще се прави посредством декларация по пример.

Вдигат парите за деца, неприети в градина

С измененията в наредбата се планува условие за притежателите, наемателите или ползвателите на търговски обекти, кина и театри, чиито обекти се посещават от деца, да слагат на видно място за клиентите, на входните места, табло с информация за условията за придружаване на деца на публични места, в това число за условието за показване на декларацията по пример, както и да разгласяват тази информация и на поддържаните интернет платформи. Предвижда се, че не следва в обектите да се позволяват лица, съпътстващи деца след 22,00 часа, без представянето на декларация.

 istock istock
Проектът на разпореждане на Министерския съвет за изменение и допълнение на Наредбата за профилирана протекция на деца на публични места беше оповестен за публично разискване в Портала за публични съвещания на Министерския съвет на 1 декември 2023 година и продължи до 2 януари тази година.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР