В югозападния френски департамент Жиронда с главен град Бордо са

...
В югозападния френски департамент Жиронда с главен град Бордо са
Коментари Харесай

Гореща вълна в Бордо отмени публичните прояви на открито

В югозападния френски департамент Жиронда с основен град Бордо са неразрешени обществените прояви навън и тези на закрито, в случай че са в пространства без  климатици . Причината е горещата вълна, обхванала Франция, оповестиха през днешния ден локалните управляващи и медии, представени от Ройтерс.

Префектът Фабиан Бучо сподели пред радио " Франс бльо ", че концертите и събиранията на доста хора, в това число на 18 юни, когато се празнува френската Съпротива, от петък следобяд са анулирани. Все отново остават разрешени частни сбирки като сватбени тържества.

В четвъртък на доста места в страната температурите доближиха 40 градуса , за пръв път тази година. В събота се чакат върхови стойности до 41-42 градуса. Националният метеорологичен институт " Метео Франс " предвижда " ранна мощна гореща вълна " , породена от огромни масиви топъл въздух, идващи от Северна Африка . Според синоптиците такава вълна в никакъв случай до момента не е идвала по това време на годината.

Вчера министър председателят Елизабет Борн сподели, че в няколко южни департамента ситуацията е извънредно тежко и префектите вземат незабавни ограничения. Вътрешното министерство прикани французите " да бъдат извънредно деликатни " и да не се излагат на горещините.

През тази седмица във Франция лумнаха и първите за годината горски пожари . В южния департамент Лозер огънят към този момент е унищожил 70 хектара , заяви Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР