В юбилейния епизод 25 на подкаста на БНР за тенис

...
В юбилейния епизод 25 на подкаста на БНР за тенис
Коментари Харесай

Тенис биографиите: начин на употреба в "Начален удар"



В юбилейния епизод 25 на подкаста на БНР за тенис „ Начален удар “ ще приказваме за… литература. Или по-точно за тенис биографиите. Повод за това епоявилата се на български биография на Пийт Сампрас на Стив Флинк. На Любомир Тодоров гостува спортната журналистка и буйна читателка Татяна Манова.

„ Нямаше по какъв начин да не си купя тази книга. Сампрас и неговите мачове против Агаси са повода да се влюбя в тениса, той да стане по-късно и моя специалност. И около тениса срещнах брачна половинка си, който е ефирен коментатор (Б.а. – Николай Драгиев). Не съм съумяла да я прочета цялата, само че съумях да си сформира мнение за биографията, че е съсредоточена към неговата кариера, а не толкоз към персоналния му живот. Но Сампрас постоянно е пазил в загадка персоналния си живот. Въпреки че се ожени за холивудска звезда, тя престана да се занимава с кино, с цел да съблюдава неговото предпочитание за поверителност “, изясни журналистката.





Тя показа, че стилът на игра на Сампрас ѝ е допадал доста, тъй като е бил извънреден и е направил нещо доста значимо за времето си. Впоследствие Манова стартира да харесва повече Андре Агаси, за което е съдействала и неговата откровена автобиография.

От епизода можете да научите още:

✔️ Защо автобиографията на Селеш е обичана на Таня?

✔️ Как взе подпис от Пенета върху образец от нейната биография?

✔️ Кой вид биография – официализирана или не, избира и за какво?

✔️ Какво мисли за автобиографията на Юлия Берберян и сестри Малееви " Искам, имам вяра, знам и мога "?

✔️ За какво мечтае да напише журналистката?

Всички издания на " Начален удар " можете да слушате в:

Apple Podcast през iTunes.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР