В язовир "Тича" има вода за питейно-битови нужди за следващите

...
В язовир "Тича" има вода за питейно-битови нужди за следващите
Коментари Харесай

Емил Димитров: В язовир Тича има вода за питейно-битови нужди за следващите две години

В язовир "Тича " има вода за питейно-битови потребности за идващите към две години е споделил в Търговище министър Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и. Той е взел участие в работна среща с регионалния шеф на Търговище Митко Стайков, оповестиха от прсслужбата на регионалната администрация.

По време на срещата министър Димитров е коментирал положението на бент. "Тича " и вероятностите за обезпечаване естественото водоподаване до жителите на общините Търговище, Шумен и Велики Преслав. Той е декларирал, че вода за питейно-битови потребности има в количества задоволителни за идващите към две години. Предвид засушаването, обаче, следва да се редуцират количествата питейна вода, при потребление за напояване на селскостопански площи и за потребностите на локалната индустрия. Налага се също по този начин да се търсят различни водоизточници за облекчаване на питейните потребности на тези общини.

Стайков е срещнал министъра с обследването на система "Долен Дунав " за различно водоснабдяване на областите Търговище, Шумен и Разград. Той е изразил подготвеност да спомага при реализирането на процедура по сондаж в разнообразни обитаеми места, водата от които да бъде употребена за потребностите на индустрията в района. Ще се спомага и при намиране на подобаващи водоизточници за напояване на селскостопанска продукция, допълват от регионалната администрация.

Димитров: Предприемаме ограничения за обезпечаване задоволително вода от язовир „ Дяково “ за идващите 2 години

В работната среща са взели участие още Дарин Димитров - кмет на община Търговище, Миглена Трифонова - шеф на "Напоителни системи " ЕАД клон "Долен Дунав " и Десислава Консулова - шеф на Басейнова дирекция "Черноморски регион ".

На министър Димитров са показани и настоящи данни за положението на язовир "Ястребино " и опциите за облекчаване на потребностите за напояване, както към земеделските производители, по този начин и към жителите на община Антоново.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР