В ясен сигнал към Москва американската армия обучава свои войски

...
В ясен сигнал към Москва американската армия обучава свои войски
Коментари Харесай

Американската армия обучава свои войски в Румъния

В явен сигнал към Москва американската войска образова свои войски в Румъния, в непосредствена непосредственост до границата с Украйна, съобщи „ Ню Йорк Таймс “.

В югоизточната част на Румъния войските на 101-ва въздушнодесантна дивизия на американската войска са ситуирани покрай мястото, където Москва складира муниции на окупирания полуостров Крим, написа изданието.

„ Войските на дивизията са ситуирани и в северната част на страната, единствено на няколко километра от границата с Украйна “, съгласно NYT, представен от БГНЕС. Вестникът показва, че за първи път от Втората международна война насам 101-ва въздушнодесантна дивизия е ситуирана в Европа.

Дивизията е получила заповед да разположи към 4000 бойци и висши командири единствено няколко седмици след началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 година

Таймс цитира и командира на задачата в Румъния, генерал-майор от Сухопътните войски на Съединени американски щати Джей Пи Макгий, който споделя, че образованието с източноевропейски бойци е от особена изгода. " Получаваме опция за учения и дейности на самия терен, който може да ни се наложи да пазиме ", споделя Макгий.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР