В Япония днес бяха изпълнени смъртните присъди на трима човека,

...
В Япония днес бяха изпълнени смъртните присъди на трима човека,
Коментари Харесай

Екзекутираха трима души за първи път от 2019 г. в Япония

В Япония през днешния ден бяха изпълнени смъртните присъди на трима индивида, предадоха международните организации, като се позоваха на локални медии.

Това са първите изтезания в страната от декември 2019 година, т. е. и след идването на власт на премиера Фумио Кишида при започване на октомври.

Много детайлности за самоличността на тримата не бяха дадени. Японската социална телевизия заяви, че измежду екзекутираните е жител на страната, умъртвил общо седем души от две фамилии.

Смъртните присъди в Япония се извършват посредством обесване.

Последният екзекутиран в страната бе китаец, приет за отговорен за убийството на четирима души от едно семейство и обесен на 26 декември 2019 година В Япония през същата година бяха изпълнени общо три смъртни присъди, а през миналата - 15, в това число на 13 членове на сектата Аум, направила офанзивата със зарин в метрото на столицата Токио през 1995 година

Над 100 индивида са със смъртна присъда в Япония. Обикновено от нейното изговаряне до осъществяването й минават няколко години.

Подкрепата за смъртната присъда в Япония остава огромна макар рецензиите от чужбина, най-много от страна на правозащитни организации, отбелязва Франс прес.

Наред със Съединени американски щати, тя е една от дребното развити страни, където има изтезания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР