В условията на продължаващата извънредна ситуация от А1 започнаха нови

...
В условията на продължаващата извънредна ситуация от А1 започнаха нови
Коментари Харесай

А1 продължава с кампанията за дигитална солидарност

В изискванията на продължаващата изключителна обстановка от А1 започнаха нови начинания, ориентирани към подкрепяне на клиентите на компанията. На фокус този път са децата, които не могат да посещават учебно заведение, хората, които би трябвало да работят от у дома и българите, които сега се намират в роуминг, отвън територията на страната.

Кризата наложи още по-широко приложение на технологии за отдалечено онлайн образование. А1 ще обезпечи безвъзмезден трафик към известната платформа с видео уроци Уча.се, с цел да подтиква цифровото обучение. Безплатният трафик ще важи за частни клиенти на А1, които имат включен мобилен интернет и за клиенти на услугата Net Box от А1. По този метод видео уроците на Уча.се няма да черпят от включените в проектите размери на оптималната скорост.

На българите в чужбина А1 подарява 1000 MВ мобилен интернет в роуминг в Европейския съюз. Клиентите на абонаментен проект ще получат информативен SMS за акцията. За да ги задействат, би трябвало да отговорят на този SMS с текст OK. Абонатите, които се намират отвън Европейски Съюз, ще получат 50 безвъзмездни минути за диалози. Активацията на този пакет ще се случва още веднъж с утвърдителен SMS. Валидността на спомагателните мегабайти и минути е 30 дни, като времето стартира да тече след приемането на осведомителния SMS за акцията. Клиентите на А1 в роуминг могат да чакат уведомителните SMS от началото на идната седмица.

За да помогне на клиентите да продължат работа в домашни условия, А1 разшири обсега на своята акция за цифрова взаимност с предложение за безвъзмезден достъп до решението за видео конференции Eyeson. Решението Eyeson е устойчиво и елементарно за конфигуриране и потребление, и ще бъде гратис до края на месец юни.

Eyeson се хоства във високотехнологичния център за данни на А1 в София на облачната инфраструктура Exoscale. Услугата разрешава осъществяване на онлайн конференции с до 100 участници и основаване на до 5 host-а (домакини) на web-конферентни връзки. Клиентите могат да се записват със собствен имейл адрес, профил във Фейсбук или Гугъл, както и да употребяват решението на мобилно устройство. Web-конференциите работят посредством връзка през браузър, без да се постанова евакуиране на приложение. Сред функционалностите на решението е също и опцията за стрийминг онлайн в YouTube и Фейсбук, както и проникване на Gif и статични изображения по време на дейна сесия.

Сигурността на данните, разменени по време на видео диалозите, е обезпечена, защото видеоконференцията работи безвредно и несъмнено на европейското облачно решение Exoscale в сертифициран център за данни на А1 България в София, който дава отговор на всички условия на GDPR регулацията.

От А1 поучават клиентите да се възползват от другите онлайн канали за обслужване, вместо да посещават физически магазини. За да бъдат подкрепени хората, които в този момент прекарват повече време по домовете си, А1 даде достъп до 200+ канала на своите клиенти на ТВ услуги гратис. Също по този начин, потребителите на мобилни услуги бяха зарадвани с бонус от 10 000 МВ мобилен интернет на оптималната скорост.

*
А1 , част от A1 Group, е водещ снабдител на цифрови услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията дава мобилни и закрепени услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, в това число четири лични спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, лична платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на близо 5 милиона клиенти. През 2019 година A1 България регистрира доходи от 486,2 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 179,4 млн. евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен снабдител в Централна и Източна Европа с повече от 25 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем страни: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония (А1) и Сърбия (Vip mobile). Приходите на A1 Group за 2019 година са 4,57 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,56 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в региона на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със постоянен акционер в лицето на América Móvil – един от най-големите телекомуникационни снабдители в света.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР