В Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) Д-р Георги

...
В Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) Д-р Георги
Коментари Харесай

В болница в Плевен са приети шест деца, яли бисквити с канабис

В Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) " Д-р Георги Странски " в Плевен са признати шест деца, откакто са консумирали бисквити с канабис.
Още едно дете се лекува, откакто е приело упоителен опиум и кокаин. Това заяви Таня Вашкова, специалист " Връзки с обществеността " в здравното заведение.
Децата са приети в болница през последните две денонощия в Клиниката по токсикология. Те са на възраст от 4 до 14 години:
" Децата са признати са в тежко общо положение и количествени и качествени нарушавания в съзнанието. Предприето е реанимационно, детоксично и характерно лекуване. В момента децата са със постоянни витални индикатори, само че сънливи.
Уведомили сме способените органи. Води се следствие по случая ", уточни Вашкова.
На въпрос дали има ли заплаха за живота на някое от децата тя отговори:
" Не, няма заплаха за живота на децата. Отпавяме зов към всички: Бъдете деликатни, не приемайте никакви хранителни артикули от непознати или от съмнителни източници ".
Децата са единствено от Плевен, всички са приемали пакети с бисквити от непознати, добави Таня Вашкова.
По случая е известена полицията, отдел " Закрила на детето " и Детска педагогическа стая.
" Това е сериозен проблем, който изисква нашето внимание и дейности. Като родители и възрастни е извънредно значимо да бъдем бдителни и да подсигуряваме сигурността на децата.
Винаги би трябвало да следим какво ядат и с кого поддържат връзка. В този случай би трябвало да подчертаем значимостта на избягването на всевъзможни хранителни артикули, предлагани от непознати ", разяснява началникът на Клиниката по токсикология доцент доктор Евгения Бързашка.
По случая работят институциите - " Закрила на детето " и Министерство на вътрешните работи, уточни Светлана Георгиева, шеф на Регионалната дирекция в Плевен, към която е и отдел " Закрила на детето ": 
" Отдел " Закрила на детето " се е самосезирал. В момента работи полицията. До момента отдел " Закрила на детето " в Плевен не е работил с потърпевшите деца ".
На въпрос дали е имало различен подобен случай или получени сигнали Светлана Георгиева отговори: " Такива сигнали - не ".
Говорителят на Районната прокуратура уточни, че досега няма постъпили материали от Министерство на вътрешните работи, само че увери, че по случая се работи.
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР