След близо десетилетие, Антон Велков отново се завърна начело на

...
След близо десетилетие, Антон Велков отново се завърна начело на
Коментари Харесай

Велков: Готов съм да обирам негативите

След близо десетилетие, Антон Велков още веднъж се завърна отпред на Локомотив (София). Какво следва на столичните " железничари " под негово управление следва да разберем. Велков даде особено изявление за предаването " Арена спорт " по Българска национална телевизия. 

" Не се тормозя от рецензиите. Искам тимът на Локомотив да наподобява по този начин, че да нямаме отрицателен фокус върху един човек. Знам, че това е ролята на треньора - да обира негативите. Готов съм за това нещо, стига то да не продължи дълго време. Иска ми се допустимо най-скоро да покажем лице, което да се харесва на хората. Дори да играем по този начин и да загубим да ни бъде простено, тъй като сме играли и сме дали всичко от себе си ", разяснява Велков пред Българска национална телевизия.

Треньорът бе запитан дали се усеща част от доста промени, които настъпиха в отбора от " Надежда " през последните години.

" Да не забравяме, че аз започнах от оня тим от " А " Окръжна група, един сантиментален интервал на тима след една тежка тъга. Сега Локомотив отива на друго равнище - да обърне погледа си към най-важната част от историята на този тим и това е детско-юношеската школа. В годините, в които Локомотив ми даваше опция да се потвърдя бяхме 95% момчета от отбора. Тогава нямахме инфраструктура, само че аз си мисля, че ДНК-то на този клуб е да си основава фрагментите ", сподели Велков.

Специалистът разяснява и доста треньорски смени, които се случиха в шампионата на България от началото на сезона.

" Авторитетът на треньора е много срутен. Собствениците на клубовете би трябвало да схванат, че престижът на треньора е №1 за футболистите. И не би трябвало да сменят треньори след два или три резултата, или след крясъци " Оставка " от една групичка от последователите. Това е доста сложен развой - да се върне престижът на треньора, само че по какъв начин да го създадем, в случай че не стартираме да го вършим? Как да го създадем, в случай че непрекъснато споделяме, че треньорът е фигурата, която би трябвало да бъде заменена, с цел да възбудим упоритостите и мотивацията на даден тим. Тъжно е по този метод да се кара един тим да играе. Крайно време е да се трансферира отговорност и на самите играчи ", сподели още Велков.
 Децата на Веселин Стоянов са настояли Антон Велков да поеме Локомотив (София)
Децата на Веселин Стоянов са настояли Антон Велков да поеме Локомотив (София)

Те желали същински локомотивец да поеме отбора
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР