Експертните екипи на коалиция ПП-ДБ продължават да разработват политики за

...
Експертните екипи на коалиция ПП-ДБ продължават да разработват политики за
Коментари Харесай

Андрей Цеков: 10 мерки в помощ на младите семейства, за да изберат да живеят в България

Експертните екипи на коалиция ПП-ДБ не престават да създават политики за по-висок стандарт на живот на българските жители. Специален пакет от 10 ограничения е ориентиран към младите фамилии, с цел да изберат да се развиват в страната ни. Днешните деца, младежи и студенти са бъдещето на България и би трябвало да се погрижим да им осигурим среда да работят и да са щастливи тук, съобщи лидерът на листата на ПП-ДБ за Благоевградски район Андрей Цеков.

Програмата на ПП-ДБ планува удвояване на данъчното облекчение за фамилии с деца до 1200 лева годишно за 1 дете и до 2400 лева за две деца; 100% от размера на майчинството при връщане на работа след първата година; годишна дотация от 300 лева за всеки възпитаник за всички класове от 1. до 8. клас; безвъзмездни медикаменти по рецепта (с лекарско предписание) за деца от 0 до 7 г.; обезпечаване на спомагателни средства за здравословна храна в детските градини и ясли.

При безапелационна поддръжка от жителите на идните парламентарни избори за ПП-ДБ, обединението ще успее в Народното събрание да се пребори и за помощ за младите фамилии при покупка на първо жилище – страната да поеме лихвите за първите 5 година на заема.

Освен политиките за млади фамилии, демографската политика на “Продължаваме Промяната – Демократична България ” разпознава потребността от ограничения и за повишение на раждаемостта с поддръжка и поощряване на бъдещите майки. Това може да се случи с безвъзмездни проучвания за инвитро и акушерска грижа; профилактика за здравето на майката и детето с безвъзмезден неонатален скрининг за всички новородени и за избран набор от заболявания; уголемен достъп до скрининг и профилактика за репродуктивно здраве; законодателни промени, обезпечаващи безплатната патронажна грижа за новородени, въведена през 2023 година

„ Няма да се откажем да се борим за по-добър живот на българските жители. Средствата в страната би трябвало да бъдат ориентирани към хората “, безапелационен е Андрей Цеков.

Коалиция „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ се явява на идните предварителни парламентарни избори в края на октомври с бюлетина с №26.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР