В Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив започна проверка след

...
В Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив започна проверка след
Коментари Харесай

Разследване в УМБАЛ „Св. Георги“ заради починалине пациенти


В Университетската болница „ Свети Георги “ в Пловдив стартира инспекция след публикувани видеокадри с пациенти, чакащи към 40 минути за настаняване пред входа на едно от отделенията в болничното заведение. От лечебното заведение дадоха ексклузивен брифинг тази заран, само че нямаха към момента съответна информаця за какво се е стигнало до неуместната обстановка и кой носи отговорност за нея.

Двамата мъже са умряли от затруднения от коронавирус, а преди този момент са чакали близо 40 минути навън, на стълбите пред болничното заведение, с цел да бъдат преместени в друго поделение. Единият от тях е с кислородна маска.

Събират се пояснения от всички чиновници, имащи общо със случая и в връзката по прехвърлянето на пациентите от Клиниката по Инфекциозни заболявания към стационара на Отделението по Професионални болести, както и от виновните административни ръководители.

От болничното заведение прецизират, че всички материали ще бъдат предоставени и на прокуратурата.

Вчера бяхме известени със сигнал за този случай. Незабавно беше назначена инспекция. В комисията вземат участие способени лица, които да проверяват обективно, сподели изпълнителният шеф на МБАЛ „ Св. Георги “ Карен Джамбазов. В деня на случая са признати шестима пациенти. Първите трима са признати незабавно, защото са били в по-тежко положение. Първият от тях е бил взет и качен за лекуване.

По думите му, пациентите са били авансово конкретизирани, че ще бъдат приведени от Инфекциозна болница. Имало е проблеми в логистиката, проверява се кой носи отговорност.

Не мога да кажа, че има виновност, до момента в който това не се потвърди от прокуратурата, безапелационен е шефът на болничното заведение. Единият пациент е бил с тежка бъбречна непълнота, на хемодиализа.

Джамбазов посочи, че главен проблем да се стига до такива случаи е неналичието на фрагменти.

Лекарите и сестрите не са санитари - те са работили с други хора в същото това време. Даже чест прави на доктора, тъй като доколкото разбрах, съвсем на тил е донесъл пациента до залата, сподели още началникът на здравното заведение.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР