В УМБАЛ Еврохоспитал са увеличени леглата за лечение на коронавирус,

...
В УМБАЛ Еврохоспитал са увеличени леглата за лечение на коронавирус,
Коментари Харесай

Повече хора се заразяват тежко при 4-та вълна на КОВИД-19 у нас

В УМБАЛ " Еврохоспитал " са увеличени леглата за лекуване на ковид, включително и на интензивните. Към днешна дата здравното заведение разполага с 25 кревати за среднотежки случаи и 6 за интензивно лекуване, сподели в предаването " Точно през днешния ден " шефът на болничното заведение доктор Димитър Димитров.

" За страдание тежките случаи се усилват, към този момент имаме 10 заболели в тежко положение. Това доста натоварва дежурният личен състав и се постанова да укрепваме екипите. На този стадий нямаме опция за разкриването на още КОВИД кревати ", изясни доктор Димитров.

По думите му повече хора се заразяват и по-тежко протича при тях заболяването по време на четвъртата вълна у нас. " Тези хора, които са на интензивно лекуване, са повече от преди. Това ненапълно се дължи и на ниския % имунизирани у нас. Около 4-5 %, постъпили на стационарно лекуване при нас, са имунизирани и при тях нещата протичат по-леко ", уточни доктор Димитров.

Той акцентира, че е несериозно хората да се осведомят през обществените мрежи, а да не чуват мнението и препоръките на експертите. " Трябва осведомен избор, само че и взаимност сред хората, когато се касае за публичното здраве. Призовавам тези, които не имат вяра в коронавирусната зараза, да дойдат за 5 минути при нас в отделението ".

Според доктор Димитров противоепидемичните ограничения са съответни, само че е трябвало повече време да се даде на хората да се имунизират или да извадят нужните документи. 

98 % от личния състав в УМБАЛ " Еврохоспитал " е имунизиран или преболедувал КОВИД-19, уточни шефът на здравното заведение. 

Д-р Димитров добави, че за момента в болничното заведение не са се сблъсквали с подправени зелени документи. 

Цялото изявление на Елена Крушкова с доктор Димитър Димитров, шеф на УМБАЛ " Еврохоспитал ", е в атачмънта. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР