В Украйна днес арестуваха двама полицаи по подозрение за убийството

...
В Украйна днес арестуваха двама полицаи по подозрение за убийството
Коментари Харесай

Пияни украински полицаи застреляха 5 годишно момче

В Украйна през днешния ден арестуваха двама служители на реда по съмнение за убийството на 5 годишно момче, до момента в който са били пияни.
Националното бюро за следствия съобщи, че стрелбата се е случила предишния петък, когато двама патрулни офицери са пиели алкохол в двора на къща в град Переяслав-Кменитски на 70 км. южно от Киев.
Докато стреляли по железни консерви те „ уцелили пет годишното момче ”, обявиха проверяващите.
Момчето, което локалните управляващи оповестиха, че са споделя Кирило Тиявов е умряло в болничното заведение от раната си в региона на главата.
В началото служителите на реда са отхвърляли всяка виновност потвърждавайки, че той се е подхлъзнал и си е блъснал главата в камък.
Заподозрените са арестувани през уикенда по разпореждане на съда, без право на гаранция до момента в който следствието продължава. Ако бъдат открити за отговорни те може да бъдат наказани на пожизнен затвор.
Новоизбраният президент Владимир Зеленски даде обещание да направи всичко допустимо, „ с цел да санкционира виновниците ” за гибелта на момчето.
Ръководителят на националната лавица Сергей Кназев съобщи, че е уволнил ръководителя на Киевска област поради случая.
„ Всички служители на реда показваме откровените си съболезнования за гибелта на Кирило. Това е голяма покруса за родителите му ”, сподели още Кназев.
Активисти осъдиха убийството като последната демонстрация на безотговорност в полицията макар опитите на предходния президент Петро Порошченко да реформира тези корумпирани и недостижими от закона сили на реда.
„ В естествена страна вътрешният министър щеше да напусне след сходен ужасяващ случай ”, обявиха от „ Антикорупционния център ” – неправителствена организация.
Няколко организации споделиха, че възнамеряват митинги в Украйна довечера. Няколко партии в украинския парламент също приканиха шефа на полицията да изясни повече неща за случая пред депутатите. /АФП
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР