В Украйна бяха проведени първите тестове на американски ракетни комплекси

...
В Украйна бяха проведени първите тестове на американски ракетни комплекси
Коментари Харесай

Става напечено! Украйна тества американски ракети

В Украйна бяха извършени първите проби на американски ракетни комплекси Javelin, заяви РИА Новости, базирайки се на пресслужбата на украинския президент Петро Порошенко.

От Киев показаха, че са били осъществени тествания по наземни цели от страна на украинските военнослужещи с американските противотанкови ракетни комплекси Javelin. Всички цели са били сполучливо изумени.

Според Петро Порошенко с помощта на Javelin (копие на англ.) бойните благоприятни условия на украинските въоръжени сили – в частност ракетните войски и артилерийски елементи – доста са се нараснали. В същото време президентът уточни, че комплексите са с отбранително предопределение.

Петро Порошенко добави, че тестванията с Javelin са „ знак на съдействието с американските партньори”. Американската администрация утвърди през 2017 година доставката на оръжия на Киев, в това число портативни противотанкови ракетни комплекси.

От Вашингтон обаче подчертаха, че украинските сили не могат да употребяват комплексите в Донбас, тъй като това би влошило обстановката и изгледите за реализиране на спокойно решение. Русия неведнъж се е изказвала остро за доставката на оръжия на Украйна заради страхове от ескалация на спора в Донбас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР