В телефонен разговор вчера двамата обсъдиха и начини за реакция

...
В телефонен разговор вчера двамата обсъдиха и начини за реакция
Коментари Харесай

САЩ осъди договора между Русия и Северна Корея. Обмислят отговор...

В телефонен диалог през вчерашния ден двамата разискаха и способи за реакция на пакта и се договориха да следят от близко обстановката, съобщи външното министерство.

Блинкен съобщи, че Съединени американски щати поддържат реакцията на Южна Корея на съглашението, в което Москва и Пхенян обявиха, че всяка от страните ще даде незабавна военна помощ на другата, в случай че тя бъде изправена пред въоръжена експанзия.

 

Чо съобщи, че всяко съдействие за подкрепяне на укрепването военните благоприятни условия на Северна Корея е очевидно нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, се споделя в изказването.

 

" Съединени американски щати ще обмислят разнообразни способи за за интернационалния мир и непоклатимост от страна на Русия и Северна Корея ", цитира министерството казаното от Блинкен.

 

Южнокорейският консултант по националната сигурност Чанг Хо-джин съобщи през вчерашния ден, че Сеул ще прегледа опцията за доставка на оръжия за Украйна в отговор на пакта сред Москва и Пхенян.

 

Блинкен прикани да с избегне по-нататъшна ескалация в Ливан

 

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи пред израелски публични лица по време на среща през вчерашния ден, че е належащо да се избегне по-нататъшна ескалация в Ливан на фона на войната в линията Газа, заяви Държавният департамент, съобщи Ройтерс.

 

Блинкен се срещна с израелския консултант по националната сигурност Цачи Ханегби и Рон Дермер, министър на стратегическите въпроси на Израел.

 

Държавният секретар на Съединени американски щати подчертал, че е значимо да се предотврати по-нататъшна ескалация в Ливан и да се реализира дипломатическо решение, което " да разреши на израелските и ливанските фамилии да се завърнат по домовете си ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР