В украинските градове Мелитопол и Херсон са издадени първите паспорти

...
В украинските градове Мелитопол и Херсон са издадени първите паспорти
Коментари Харесай

В Мелитопол и Херсон са раздадени първите руски паспорти

В украинските градове Мелитопол и Херсон са издадени първите паспорти на локални жители, които са кандидатствали и получили съветско поданство.

Това оповестяват пред ТАСС в събота от съветските военно-граждански администрации на Запорожка и Херсонска области (ЗО и ХО).

„ Днес в Мелитопол се състоя церемонията по издаването на първите съветски паспорти “, съобщи Владимир Рогов, член на Главния съвет на военно-гражданската администрация на ЗО, предава Агенция Фокус. По-рано той заяви, че към 6 юни повече от 70 хиляди души в региона са подали молби за съветско поданство. Засега в района има единствено един център за приемане на документи за регистрация на съветско поданство, той се намира в Мелитопол.

В навечерието на честването на Деня на Русия 23 поданици на Херсон също получиха съветски паспорти, съобщи сътрудник на ТАСС.

На 25 май съветският президент Владимир Путин подписа декрет, съгласно който за жителите на Запорожка и Херсонска област на Украйна ще работи опростена процедура за кандидатстване за приемане на съветско поданство. Военногражданските администрации към този момент оповестиха проектите си да провеждат до края на 2022 година референдум за присъединение на окупираните територии към състава на Руската Федерация.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР