В Ухан пациентите вече се прехвърлят в новата болница с

...
В Ухан пациентите вече се прехвърлят в новата болница с
Коментари Харесай

Медик: Умрелите от коронавирус са много повече от обявените

В Ухан пациентите към този момент се трансферират в новата болница с 1000 кревати, като всички се надяват, че тя ще помогне за уединяване на разпространяването на ковид. Но доктор разяснява, че са претрупани и не могат да се оправят с всички случаи, написа " Дойче Веле ". Ето какво разказва Джиеси Луо*:

" Смятам, че има доста повече инфекции и смъртни случаи от ковид, в сравнение с обявените публично. Когато предварителният тест откри, че пациентът има белодробна болест, тестът с нуклеинова киселина (NAT), който открива вирусите, невинаги може да се извърши, тъй като описът с чакащи е доста дълъг. М подобен случай пациентът не се диагностицира. Освен това, ако някой почине от белодробната болест и не му е бил изработен NAT тест, гибелта му не е статистически записана като породена от ковид.

Пациентите със признаци на коронавирус често би трябвало да чакат с часове, преди да получат лекуване. Предписват им се медикаменти и ги изпращат по домовете, с цел да се самоизолират. Чакалните са цялостни с кашлящи хора, а здравите, които би трябвало да изчакат при тези условия, рискуват заразяване. Отнема доста време, с цел да стигнете до друга болница. Ако някой няма автомобил, той зависи от такситата, само че за всеки жилищен блок са избрани публично единствено по две таксита.

Само няколко доброволци водят хората в болничното заведение. Аварийният номер 120 е изцяло блокирал и към този момент не работи. Хората са принудени да вървят пешком до болничното заведение. Защитните маски и дезинфектанти са разпродадени. Болниците имат доста лимитирани доставки. Същевременно в Ухан дойдоха доста дарения. Но не стигат, с цел да могат лекарите да съблюдават наредбите да сменят маски и защитно облекло на всеки четири до шест часа.

Допълнителните 2000 кревати в новопостроените лечебни заведения не са задоволителни, защото няма задоволително медицински личен състав. Лекарите и медицинските сестри са тотално претрупани и системата, организираща промените, се разпада. Необходимо е дългосрочно лекуване, за възобновяване от белодробна болест и управляващите сега активизират и по-малки клиники. "

*Джиеси Луо е псевдоним на медицински служащ в болница в Ухан. Той е предпочел да не бъде представен със личното му им, от боязън за сигурността си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР