В уединено кътче на природния парк, където стотици птици прекарват

...
В уединено кътче на природния парк, където стотици птици прекарват
Коментари Харесай

Баща лебед, който губи любимата си отглежда сам своите седем малки бебета

В насаме кътче на естествения парк, където стотици птици прекарват дните си, живее лебед на име Хенри. Наскоро той се изправя пред огромна покруса: губи колегата си и остава самичък със седем дребни лебедчета. Но макар сложната обстановка, Хенри не падна духом и взема решение, че може да се оправи с ролята на уединен родител.

Лебедите са известни със своята моногамност, като двойките прекарват целия съвсем целия си живот дружно. Тяхната преданост към колегата е толкоз известна, че изображението на два лебеда, преплетени във формата на сърце, се трансформира в международен знак на любовта.

Но дано се върнем към нашата история за смелата птица Хенри. От самото начало самотния татко схванал, че задачата няма да бъде лесна. Лебедите нормално отглеждат децата си дружно, като вършат това с най-голяма отдаденост. Хенри трябвало да научи всичко от нулата: по какъв начин да намира храна за седем дребни клюнове и по какъв начин да ги защищава от рискове, по какъв начин да ги научи на житейските умения и така нататък

Всеки ден, при изгрев слънце, Хенри тръгвал да търси храна. Той обикалял дъното на езерото, търсейки рибки и дребни водни жители, които са съвършена закуска за децата му. Връщайки се, той деликатно хранел всяко пиленце, като обръщал внимание на всички без изключение.

Хенри освен хранил децата си, само че и ги обучавал. Уроци по плуване и гмуркане от ниска височина – всичко това към този момент е включено в “родителските ” отговорности. Наскоро той ги научил по какъв начин да разпознават приближаващите хищници и по какъв начин да плуват бързо в дълбоки води, с цел да си обезпечат сигурност.

Разбира се тази история не остава незабелязана. Преминаващите хора, наблюдаващи грижовния баща лебед и неговите деца, постоянно стопират, с цел да си създадат фотография или даже просто да се полюбуват на тази трогателна панорама. И макар че животът на Хенри е изпълнен с компликации и провокации, неговата откровена грижа и обич към бебетата го трансформира в същински воин измежду птици и хора.

В последна сметка, в никакъв случай не би трябвало да забравяме, че любовта и грижата ще избави света и ще победи всичко и всеки.

Източник: mozache.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР