Вирджински бухал в критично състояние, бе доведен при ветеринаря Дъглас

...
Вирджински бухал в критично състояние, бе доведен при ветеринаря Дъглас
Коментари Харесай

Мъж лекувал сова, която пуска на свобода. След време, птицата се връща и го прегръща

Вирджински бухал в сериозно положение, бе доведен при ветеринаря Дъглас Подзеки, който за благополучие съумява да излекува птицата и да я върне назад в дивата природа.

В следствие се наложило Дъглас краткотрайно да напусне работа, само че когато се върнал в резервата няколко месеца по-късно, бухалът незабавно дохвърчал до него и го прегърнала с красивите си крила.

Дъглас Подзеки е прочут като един от основните ветеринарни лекари в Центъра за доброволци в Мисисипи. Той получил прякора „ Шепнещият с птици “ и това очевидно е изцяло заслужена купа, защото той освен има задълбочени знания за птиците, само че и знае по какъв начин да откри контакт и да завоюва доверието им.

Бухалът на име Джиджи, млад вирджински бухал, бил докаран в центъра в извънредно неприятно положение. За жал птицата била в извънредно тежко положение, само че Дъглас съумява да направи и невъзможното, като оказва помощ на Джиджи да се научи да лети още веднъж.

Птицата се доверила напълно на хората и избрала за собствен дом територията на дребния резерват. Джиджи постоянно посещаваше Дъглас, само че един път мъжът трябвало краткотрайно да напусне по работа.

Когато ветеринарят се върнал няколко месеца по-късно, бухалът мигновено влетял през отворения прозорец. Според личния състав Джиджи танцувала на масата, след което безусловно прегърнала Дъглас с крила. Този знак на любов и благодарност бил покъртителен миг за всички присъстващи.

В бъдеще бухалът може да напусне резервата и да се изгуби в необятната дива природа на Мисиспи. Той обаче сигурно ще помни своя избавител!

ТЕКСТ: MOZACHE

Споделете тази публикация с вашите другари!

Източник: mozache.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР