В училищните бюджети няма средства, с които да бъдат платени

...
В училищните бюджети няма средства, с които да бъдат платени
Коментари Харесай

Синдикат "Образование": Крах на програмата за безплатен интернет на учители при работа в електронна среда

В учебните бюджети няма средства, с които да бъдат платени таксите за интернет на възпитаници от обществено слаби фамилии и на ромските възпитаници, сигнализират от Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа ". Намерения в тази посока показаха преди дни от Министерството на образованието и науката, а задачата е при ново прекосяване към онлайн образование всички възпитаници и учители да имат интернет от домовете си.

От профсъюз " Образование " са безапелационни, че опитите на МОН да сътвори стратегия за безвъзмезден интернет на учители при работа в електронна среда са претърпели цялостен провал и че в случай че от учебните бюджети се пренасочат средства за интернет към обществено слаби и към ромските възпитаници, то неотложно ще стартира подготовка за митинги и стачки.

В учебните бюджети няма никакви финансови буфери и в случай че МОН желае да извърши някакъв тип обществена политика, дано обезпечи средства за това, акцентират от профсъюза.

Тяхно национално изследване демонстрира, че техническата осигуреност на учителите е на криво-ляво равнище, защото над 44 на 100 от тях нямат длъжностен преносим компютър, а 22 на 100 употребяват подобен краткотрайно.

Под 10 на 100 от просветителните институции са механически подсигурени за хибридно образование, сигнализират от синдиката.

И още - единствено 39 % от учителите са получили някакви средства от учебните заведения за работа в електронна среда от своите домове, а съвсем 3/4 от интервюираните считат, че националната стратегия на МОН в това отношение  - в поддържа образованието от разстояние в електронна среда, е цялостен неуспех и е унизителна за учителите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР