В училище я смятали за изгубена кауза. Един ден родителите

...
В училище я смятали за изгубена кауза. Един ден родителите
Коментари Харесай

Тя искаше просто да танцува

В учебно заведение я считали за изгубена идея. Един ден родителите й получили записка, съгласно която дъщеричката им имала проблеми с ученето, не можела да се концентрира, непрекъснато шавала, пречела на занятията и предавала домашните си след крайния срок… Днес лекарите биха споделили, че детето страда от синдром на недостиг на вниманието и хиперактивност, само че през 30-те години на предишния век към момента никой не е чувал за тази диагноза.

Родителите й я завели на доктор, който я предиздвикал да седне на стол, подложен в далечния завършек на една стая. Детето трябвало да седи на него в продължение на 20 минути с ръце под краката си, до момента в който майка й и татко й обсъждали с доктора учебните й проблеми. 

Най-накрая лекарят седнал до момиченцето и й споделил, че би желал да си поговори уединено с майка й. Оставил детето в кабинета и излязъл с майката навън. Преди това обаче, пуснал радиото, което стояло на масата.

Лекарят помолил майката да се приближи до вратата напълно тихичко и да надникне в кабинета, с цел да види какво прави щерка й. Момичето незабавно скочило на крайници и почнало да се движи в такт с музиката. Лекарят се обърнал към майката и й споделил: „ Тя не е болна, тя е танцьорка. Запишете я на уроци по танци. “

Майката последвала съвета на лекаря. Момичето почнало да върви на уроци по танци. Приели го признато в Кралското балетно учебно заведение, където станала солистка. По-късно основала и своя танцова компания. Срещнала се с Андрю Лойд Уебър. Заедно с него тя основала едни от най-известните хореографии в историята. Донесла наслада на милиони и се трансформирала в мултимилионер.

Днес, на деца като нея, постоянно се предписват медикаменти.

Това е историята на Джилиан Лин – невероятна модерна хореографка, танцов експериментатор, актриса и режисьорка. По време на своя изобретателен живот тя слага дузини спектакли, опери, балети и мюзикъли, в това число именитите „ Котки “ и „ Фантомът от операта “. Печели голям брой награди.

Тази история бе разказана от Кен Робинсън – професор по обучение на изкуството в Университета на Уоруик и интернационален консултант по развиването на креативното мислене и просветителните системи.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР