в цялата страна вече приемат заявки от бизнеса и от

...
в цялата страна вече приемат заявки от бизнеса и от
Коментари Харесай

Бюрата по труда приемат заявки по програми, предвидени в Закона за насърчаване на заетостта

в цялата страна към този момент одобряват поръчки от бизнеса и от безработни за финансова поддръжка по стратегии, планувани в Закона за поощряване на заетостта, предава БНР.
Финансова поддръжка бизнесът получава, в случай че за оповестено работно място наеме регистриран незает от рискова група, а точно - млади до 29 години, хора в предпенсионна възраст или хора с увреждания.
 Сачева: Около 160 000 младежи нито учат, нито работят, търсим благоприятни условия за тях Сачева: Около 160 000 младежи нито учат, нито работят, търсим благоприятни условия за тях
„ Важно е да създадем карта, с която да идентифицираме към 160 000 младежи, които нито учат, нито работят. За задачата ще употребявам...
Поемат се и половината от разноските на работодатели, които провеждат образования по основни компетентности на заети в микро, дребни и междинни предприятия за да се подобрят съответни умения на заетите в съответна технология, с която бизнесът борави в предприятието.
Продължават и тласъците за, които намерят работно място на повече от 50 км от местоживеенето си.
Покриват се разноските за междуселищен превоз до и от работното място, както и средства до 200 лв. на месец за квартира и други разноски.
Безработен, който стартира личен бизнес по утвърден бизнесплан, може да получи вкупом компенсациите си за безработица или да му бъде предоставена еднократна помощ - 4 хиляди лв., с цел да започва активността си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР