В цялата страна днес се проведоха полицейски акции срещу купуването

...
В цялата страна днес се проведоха полицейски акции срещу купуването
Коментари Харесай

Акция на МВР в цялата страна срещу купуването на гласове

В цялата страна през днешния ден се организираха полицейски акции против пазаруването на гласове за идните парламентарни избори. Навсякъде бяха претърсени както частни домове, по този начин и търговски обекти. Има и арестувани.

В Бургас, по неофициална информация, има трима арестувани. В една от къщите в квартал " Победа " спецчастите откриха доста описи с имена, кредитни карти и злато. Има данни, че фамилията се е занимавало и с лихварство, което е една от класическите схеми за пазаруване на гласове - опрощаване на задължения против поддръжка. Домът е на Красимир Стоянов, съгласно негови близки той е в Англия, а арестуваните са от фамилията му. Арестите провокираха и напрежение.

„ Видяхте ли малолетно дете по какъв начин се извежда от къщата, с белезници и с трима маскирани ".

" Той ми е наследник. Той ми е наследник. Той със труд работеше. С лихварство не знам дали е правилно, дали не е правилно. Аз не мога да го кажа, тъй като и аз бях вънка. Скоро се върнах. Не знам за какви карти говорите ", разяснява Сергей Стоянов.

Във Варненско също беше арестуван притежател на заложна къща. Претърсени бяха обекти в общините Провадия, Дългопол и Ветрино, в два от тях бяха конфискувани персонални документи и огромна сума пари.

" Цел на инспекцията са търговски обекти, най-много хранителни магазини, които оферират стока на вересия или на заем. Обекти, предлагащи на жителите дърва за огрев, финансови институции, които дават бързи заеми, както и заложни къщи ", съобщи старши контрольор Валентин Трифонов от Районното ръководство в Провадия.

В Нова Загора акцията на полицията беше взаимна с Национална агенция за приходите и сили на жандармерията.

" От началото на интервенцията в днешния ден са тествани 5 частни адреса, 6 заложни къщи и 2 търговски обекта. Задържани са 4 лица ", сподели старши контрольор Димитър Кикьов.

Трима от тях са задържани за владеене на опиати, един за каране на кола с непознати номера. Акциите на полицията ще продължат и през идващите дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР