В Централната избирателна комисия продължава приемът на документи за участие

...
В Централната избирателна комисия продължава приемът на документи за участие
Коментари Харесай

Партиите на Цветанов, Божков и Слави подадоха документи в ЦИК

В Централната изборна комисия продължава приемът на документи за присъединяване в предварителните парламентарни избори на 11 юли. До 12 на обяд на 25 май се записаха 3 партии - " ИТН ", " Републиканци за България " и " Българско лято ".

Документите на Има Такъв Народ подаде заместник-председателят Тошко Йорданов, съпроводен от организационния секретар Виктория Василева.

" Резултата ще го кажат хората. Единственото очакване е, че тези избори ще са по-честни ", беше късият коментар на Йорданов.

Лидерът на " Републиканци за България " Цветан Цветанов разгласи, че резервират идентичността си и по тази причина вземат участие независимо, като разчитат да усилят гласовете си.

" Най-лесно беше да търсим формулата на някаква безпринципна коалиция. Това, което прави усещане, е, че тези, които предизвикат кавги, могат да получат кратковременен политически дял. Ние сме заложили доста ясни послания в нашата управническа стратегия. Тя няма и да бъде променяна, единствено ще бъде малко поправена,за да могат хората да избират, а не просто да търсим свадите ", изясни той.

Отказ от коалиция след изборите заявиха и от партия " Българско лято ". Председателят на партията Борил Соколов сподели, че Васил Божков ще води две листи на групировката и изрази вяра той да се върне в страната.

" Дошъл е момента всички да желаят правдивост за всяко едно естество, тъй че ние имаме вяра, че влизаме на тези парламентарни избори. Със сигурност ще чакаме повече гласове от чужбина. Ние даже до през днешния ден отваряме нашите листи за хора от чужбина. Т.е., имаме акция, с която приканваме хора от чужбина да се включват в листи. Все отново знаете, България е там, където има българи. Не би трябвало да ги използваме единствено като гласоподаватели - това са хора с опит, хора видели по какъв начин се случват нещата на Запад и ние сме подготвени да отворим листите си за тях. Точно тъй като сме безапелационни, че ще влезем, не сме подготвени на коалиция. Готови сме с някаква работа взаимна, само че единствено в случай че другата партия се съгласява с нашите точки ", изясни той.

И двете обединения разчитат на машинния избор като средство да се понижат операциите на вота. До този миг за присъединяване в изборите документи са подали общо 6 партии и 3 обединения.

Днес нужните подписи за регистрация ще внесат и от " Възраждане ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР