В централата на ООН в Ню Йорк започнаха изказванията на

...
В централата на ООН в Ню Йорк започнаха изказванията на
Коментари Харесай

Борисов не е оптимист за мира след речите на Гутериш и Тръмп пред ООН

В централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк започнаха изявленията на международните водачи пред Общото заседание. Първата тирада произнесе генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. Той съобщи, че международният ред от ден на ден отстъпва на безпорядък, а взаимното доверие е в сериозна точка. На трибуната на Организация на обединените нации довечера се чакат още президентите на Съединени американски щати, Франция, Иран и Турция.

Антонио Гутериш, общоприет секретар на Организация на обединените нации: Нашият свят страда от неприятна форма на синдром на дефицит на доверие. Хората се усещат обезпокоени и несигурни. А доверието е на изгубване. Доверието в националните институции, доверието сред страните, доверието в учредения на правила международен ред.
По-силни сме от всеки път, а Иран сее гибел в Близкия Изток, съобщи в своята тирада американският президент Доналд Тръмп.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Америка постоянно ще избра независимостта и съдействието над световното ръководство, надзор и доминация. Уважавам правото на всяка нация в тази зала да следва своите лични традиции, вярвания и обичаи. Съединени американски щати няма да ви споделят по какъв начин да живеете или да работите, или кого да почитате. В подмяна желаеме единствено да почитате нашия суверенитет.
От своя страна българският министър председател Бойко Борисов акцентира, че казаното от Гутериш съответствува значително с това, което неведнъж е коментирано в България. Той съобщи, че не е оптимист, макар че всички приказват за мир.

" В речта на президента Тръмп прозират няколко неща - ползата на Съединени американски щати: няма да даваме повече пари за тези, които не ни почитат, няма да участваме там, където не ни почитат, не позволяваме да ни се месят във вътрешните работи... ", разяснява министър председателят Борисов.

Реално всички, които купуват газ от Русия, ще имат проблеми, сподели още българският министър-председател.
 Критики и похвали на 73-тата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации Критики и похвали на 73-тата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации
Повече рецензии, в сравнение с похвали се чуха в първите речи при откриването на 73-тата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Напрежението от международните конфли...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР