В центъра на София, пред паметника на Незнайния воин, започна

...
В центъра на София, пред паметника на Незнайния воин, започна
Коментари Харесай

Националният флаг се развя пред паметника на Незнайния воин

В центъра на София, пред паметника на Незнайния боец, стартира формалната гала по издигане на Националното знаме на Република България на връх Трети март, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Стотици са жителите, пристигнали да следят тържествената гала, с която означаваме 141 години от Освобождението на България. Строени са представителите на властта, представителите на висшето духовенство, отпред с патриарх Неофит.

Фанфари оповестиха началото на церемонията. В центъра на вниманието са строените под конец гвардейци, както и представителният духов оркестър.

Началникът на защитата ген. Андрей Боцев посрещна президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев на площада, който одобри строя и поздрави гвардейците. По време на церемонията ще се проведат 20 артилерийски салюти.

По-рано в патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски ” се състоя литургията във връзка 141 години от Освобождението. Бяха отслужени Молебен за здравето и преуспяването на българския народ и Панихида за всички войни, дали живота си за българската независимост по време на Руско-турската освободителна война.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР