В тригодишната фискална рамка до 2021 година не планираме да

...
В тригодишната фискална рамка до 2021 година не планираме да
Коментари Харесай

Горанов: Акцизите на цигарите няма да се променят до 2021 г.

В тригодишната фискална рамка до 2021 година не планираме да променяме акцизите. Това сподели министърът на финансите Владислав Горанов след представянето на резултати от проучване за контрабандата на цигари.

" Общата цел е да поддържаме постоянна финансова вероятност и да пълним нашия бюджет. България ще поддържа тезата, че е рано за повишаване на минималните акцизни ставки. В народен аспект не считаме за в този момент да прилагаме по-високи от минималните, открити за Съюза, акцизни ставки. Тоест в тригодишната фискална рамка до 2021 година не планираме да променяме акцизите. Номиналните растежи, които записваме в нарастване на приходите от данък са удовлетворителни и считаме, че това движение може да бъде поддържано. Мисля, че както и до в този момент можем да продължим взаимните старания в тази посока ", съобщи финансовият министър, представен от " Фокус ".

По думите на основния прокурор Сотир Цацаров в този момент се отбелязва най-ниското досега равнище на контрабанда при цигарите - 6%.

„ На първо място желая да отбележа, че формулировката, под която е обозначено изследването „ Цигари непредназначени за локалния пазар “ е извънредно деликатна и в това време показваща защо става дума. Най-общо казано става дума за това, което съставлява противозаконна търговия, контрабанда и което в последна сметка реализира и незаконни сформира. Въпреки деликатната дефиниция „ цигари, непредназначени за локалния пазар “, не може да не отбележим няколко неща. На първо място плюсовете – да, 6% е най-ниското равнище, мерено досега. Тези 6% обаче не трябва да ни успокояват, тъй като в рамките им маржовете са доста огромни по места “, съобщи Цацаров.

По думите му има места с доста невисок % и места с доста висок . „ Ако Хасково, с най-голям %, го обясняваме географски, пораждат въпросите за Велико Търново и Пазарджик. Такива въпроси пораждат и във връзка с марките цигари предвид на това, че още веднъж водач остава една и съща компания. Така или другояче напъните и на прокуратурата, и на Министерство на вътрешните работи са свързани освен с противодействието на противозаконната търговия с цигари. Това е единствено един от спектрите на нашата работа. Само нощес са арестувани 32 кг хероин “, добави той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР